Crnogorski konzulati u Njujorku i Frankfurtu izdavaće pasoše

Vrijednost ovog projekta, koji uključuje troškove nabavke pokretne biometrijske opreme i obuke osoblja generalnih konzulata u Njujorku i Frankfurtu je oko 30.000 eura
108 pregleda 3 komentar(a)
pasos CG, Foto: Arhiva Vijesti
pasos CG, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 01.02.2013. 16:14h

Crnogorski konzulati u Njujorku i Frankfurtu uskoro će dobiti pokretne biometrijske stanice,saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao nosilac projekta, očekuje da će ova investicija umnogome olakšati postupak izdavanja dokumenata crnogorskim iseljenicima i da će doprinijeti većem razumijevanju životnih potreba ukupne dijaspore, sa kojom Crna Gora želi da razvije snažnije i sveobuhvatnije odnose. Osposobljavanje konzulata biometrijskom opremom je jedan od prioriteta identifikovanih Strategijom saradnje Crne Gore sa dijasporom koju je Vlada usvojila, kako bi, nizom mjera i aktivnosti, povezala brojnu iseljeničku populaciju sa matičnom državom".

"Vrijednost ovog projekta, koji uključuje troškove nabavke pokretne biometrijske opreme i obuke osoblja generalnih konzulata u Njujorku i Frankfurtu je oko 30.000 eura, a efekti realizacije nemjerljivi. Projekat će biti realizovan do kraja ove godine, nakon čega će brojna dijaspora moći, na brz i efikasan način, realizovati svoje potrebe za crnogorskim dokumentima", navodi se u saopštenju MUP-a,koje potpisuje savjetnica ministra za medije Tanja Knežević-Perišić.

Bonus video: