Crnogorski instruktori skijanja učestvovali na takmičenju u Bugarskoj

Kolašinka Marija Šćepanović vratila se sa osvojenim 13. mjestom a Žabljačanin Zoran Vojinović sa 15
61 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2013. 14:07h

Ekipa crnogorskih instruktora sportova na snijegu, okupljena u MASI, jednoj od dvije crnogorske asocijacije, učestvovala je krajem januara na svjetskom prvenstvu pedagoga skijaških sportova.

Iz Bugarskog skijaškog centra Pamporovo, Kolašinka Marija Šćepanović vratila se sa osvojenim 13. mjestom a Žabljačanin Zoran Vojinović sa 15.

Vođa crnogorskih skijaša Darko Stijepović kaže da je od 18 članova ekspedicije u na takmičenju učestvovalo njih 12 .

"Bila je to veoma prestižna trka na kojoj su učestvovali skijaši iz 16 država. Nedostajala je ekipa Austrije pa bi svjetska skijaška elita bila na okupu. Osvajanje 13. i 15. mjesta predstavlja najveće uspjehe u crnogorskom skijaškom sportu uopšte.

Posebno u kontekstu trenutnog stanja u crnogorskom skijaškom sportu koji je u haosu. Trebalo je imati i sreće a takmičarska znanja datiraju iz nekih mnogo boljih dana crnogorskog skijanja. Rezultati su pokazatelj da želja, htjenje i napor donose rezultat", kaže Stijepović.

Postignutim rezultatom zadovoljna je i mlada Kolašinka Marija Šćepanović, i zbog činjenice da je nastavila nisku uspjeha najčuvenije skijaške porodice iz toga grada.

"Pošto nije bilo priprema moram biti zadovoljna i svojim i rezultatima naše ekipe. Naročito zbog činjenice da su postignuti u konkurenciji ljudi u koje se mnogo ulaže, koji su u punom treningu, od kojih su mnogi doskora bili akteri svjetskog kupa", kazala je Marija.

Poznati planinar i spasilac Zoran Šaco Vojinović kaže da je sa svojih 48 godina bio drugi najstariji takmičar na ovoj manifestaciji.

"Bio je težak osjećaj uoči starta, kada sav vidio u kakvoj opremi učestvujemo u donosu na rivale. Razmišljao sam nakratko i da odustanem ali sam se srećom predomislio. Prezadovoljan sam postignutim rezultatom posebno zbog činjenice da je postignut u konkurenciji znatno mlađih protivnika koji u nogama imaju iskustvo sa svjetskog kupa. Iako davno stečena pomogla su mi takmičarska znanja iz srećnih vremena našeg skijanja", kazao je Vojinović.

Bonus video: