Mještani Male Crne Gore dobili struju nakon dvije nedjelje

To je značilo da su svi potrošači na području žabljačke opštine dobili uredno snadbijevanje
50 pregleda 1 komentar(a)
struja, Foto: Arhiva Vijesti
struja, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 31.01.2013. 10:16h

Nakon što su ekipe elektroprivrede iz Plužina stvorile uslove na dalekovodu sa koga se napaja trafostanica u selu Nedajno, nakon dvije nedjelje sijalice su osvijetlile domove mještana Male Crne Gore.

To je značilo da su svi potrošači na području žabljačke opštine dobili uredno snadbijevanje na čemu su svo vrijeme radile ekipe elektrodistribucije iz Žabljaka ali i stanovništvo.

Nekoliko poslednjih dana žabljački električari, zajedno sa kolegama iz Šavnika i elektroprenosa, angažovali su se u selima koja gravitiraju mjesnoj zajednici Boan. Juče su djelovali u Krnjoj jeli, Sirovcu, Malinsku i Strugu gdje već 17 dana nema struje.

U telefonskom razgovoru od njih smo dobili uvjeravanja da će uložiti maksimalan napor da tamošnji potrošači danas dobiju struju. Ukazuju i na ogroman trud mještana.

Stanovnik Krnje jele Grujo Jeknić kaže da je stanovništvo tih sela već šest dana na trasi elektro mreže koja se pruža veoma nepristupačnim terenom.

"Po cijeli dan smo na terenu kako bi se posao što prije obavio. Iskopali smo bezbroj rupa i u njih postavili nove stubove umjesto polomljenih. Negdje smo koristili volovske zaprege i dovlačili stubove a tamo gdje nijesu mogli volovi stubove smo nosili na rukama. Električari odrađuju svoje. Struju su dobili mnogi potrošači u našem kraju. Ostala su ova četiri sela. Nema struje na repetitoru sa koga dobijamo radijski i televizijski signal", kazao je Jeknić

Bonus video: