Autoprevoznici iz Pljevalja: Hvala Brajoviću što je zaustavio otimačinu

"Napokon je zakon počeo da se primjenjuje zato što se shvatilo da se radi o ljudima koji otimaju prevoznicima putnike"
164 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2013. 17:48h

Prevoznici sa sjevera, a posebno iz Pljevalja, zahvalili su se novom ministru saobraćaja Ivanu Brajoviću zbog toga što je, kako kažu, počeo da se primjenjuje zakon u smislu kontrole prevoza putnika, posebno nelegalnog.

“Svakog mjeseca obraćali smo se Ministarstvu sa spiskom automobila, imenima vozača i registarskim oznakama koji su svakodnevno nelegalno prevozili putnike iz Pljevalja prema Podgorici sa 20 i sa po pet automobila prema Beogradu i Sarajevu. Poslije izjave taksiste Milojka Krstonijevića u “Vijestima” da je ugrožen od inspekcije i traži pomoć, on i njegove kolege koje se bave nelegalnim prevozom putnika, moramo da se oglasimo mi registrovani prevoznici koji preko pet godina tražimo zaštitu od sive ekonomije i ugrožavanja registrovanih linijskih prevoznika koji se bave prevozom putnika. Napokon je zakon počeo da se primjenjuje zato što se shvatilo da se ne radi o taksi vozilima i vozačima, nego o ljudima koji svakodnevno idu ispred autobusa registrovanih prevoznika i otimaju im putnike”, kazao je Ljubiša Radulović, vlasnik preduzeća “Radulović prevoz”.

"Napokon je zakon počeo da se primjenjuje zato što se shvatilo da se ne radi o taksi vozilima i vozačima, nego o ljudima koji svakodnevno idu ispred autobusa registrovanih prevoznika i otimaju im putnike”

On, u reagovanju na jučerašnji tekst u kojem se pljevaljski taksista Milojko Krstonijević žali na ponašanje inspekcije za drumski saobraćaj koja mu ne da da vrati putnike koje je iz Pljevalja dovezao u Podgoricu, navodi spornu situaciju baš sa tim taksistom.

“Navešću primjer prije četiri godine pored autobuske stanice Pljevlja ispred mog polaska. Zagradio sam svojim autmobilom automobil Milojka Krstonijevića i pozvao opštinskog inspektora Dragana Lekovića koji ga je kaznio novčanom kaznom jer je kupio putnike ispred autobuske stanice Pljevlja”, tvrdi Radulović.

Inspektor pljevaljskim taksistima: Kršite zakon! >>>

Radulović ističe da “Radulović prevoz” posjeduje trinaest autobusa od kojih su pet visoke turističke klase, i da će vozni prak biti još veći, a cijene voznih karta manje ako se suzbije nelegalni prevoz putnika.

Njegovom reagovanju pridružili su se predstavnici još pet kompanija - “Vol-turist”, “Markoturs”, “Pljevlja ekspres”, “In-turist” i “A.S. Pljevlja”.

Bonus video: