"Ogledalo će mu otkriti, štedi drugove i najbliže"

Posjetioci portala Vijesti, uglavnom negativno i ironično komentarisali ocjenu Đukanovića da u Crnoj Gori nema bogatstva koje bi se moglo oporezovati
53 pregleda 33 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Luka Zeković
Milo Đukanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.01.2013. 09:11h

Izjava premijera Mila Đukanovića da ideja da se dodatno oporezuje bogatstvo u Crnoj Gori da bi se nadomjestio budžetski manjak "demagoška politička poruka, jer su i oni koji to predlažu svjesni da ta mjera ne bi mogla biti supstitut za ono što Vlada mora da preduzme u cilju obezbjeđivanja fiskalne ravnoteže", izazvala je interesovanje posjetilaca portala "Vijesti".

Posjetioci portala Vijesti, su uglavnom negativno i ironično komentarisali ocjenu Đukanovića da u Crnoj Gori nema bogatstva koje bi se moglo oporezovati.

Podsjetimo premijer je, u intervjuu za Radio Crne Gore kazao:

“Kada bi neko mogao da nam pokaže bogatstvo u Crnoj Gori, čijim bi se zahvatanjem mogli riješiti problemi u ekonomiji, zar mislite da bi Vlada propustila to da uradi? Nažalost, tog bogatstva nema i zato moramo posezati za onim što je realna ekonomska osnova za rješavanje finansijskih i ekonomskih problema”.

Prenosimo neke od komentara:

  • “Da je ovo pravedna država i za onaj sat stonosiš od 106.000 eura bi placao porez!”.
  • “Izvršiti konfiskaciju imovine ukradene od naroda Crne Gore”.
  • “A oporezivanje satova od preko 50.000€?”
  • “Kakav porez za bogate, to samo rade ove neozbiljne zemlje kao Rusija, Amerika, Francuska, Španija.. ipak smo mi ozbiljna zemlja...”.
  • “Naravno, jer bi morao sebe, brata, sestru i ostale jarane oporezovati...”.
  • “Najbolje da udari na bogate... JES kako da ne, pa da mu se naljute drugovi... Ovako udara na sirotinju, nit’ mu ko zamjera, a još će i da ga glasaju...”
  • "Kada bi neko mogao da nam pokaže bogatstvo u Crnoj Gori, čijim bi se zahvatanjem mogli riješiti problemi u ekonomiji”, reče Milo. Pa,pogledaj se u ogledalo...”
  • “Kad se samo sjetim kad su došli na vlast šta su imali, a sad stanovi, kuće, skupocjena auta, satovi, slike, poslovni prostori, hoteli... Sramota.”

Bonus video: