Knežević: Rekao sam da ubija duvanska mafija

Ni pomenuti zahtjev crnogorskog tužilaštva, ni predmetni sudija, ni ja nismo pominjali ubistva Rajkovića, Jovanovića i Iva Pukanića
599 pregleda 6 komentar(a)
Ratko Knežević, Foto: Pool pixsell
Ratko Knežević, Foto: Pool pixsell
Ažurirano: 29.01.2013. 08:13h

Nakon saopštenja tužilaštva da je arhiviralo predmet, “Vijesti” su telefonom kontaktirale Ratka Kneževića, koji je kazao da je Vrhovno drzavno tuzilaštvo izokrenulo činjenice.

“Istina je da sam u svojstvu svjedoka, po molbi Državnog tuzioca Crne Gore, saslušan u zagrebačkom Županijskom sudu, u predmetu koje valjda to tužilaštvo vodi protiv N. N. lica za ubistvo Gorana Žugića, Darka Raspopovića i Blagote Sekulića. Istina je da sam rekao da ja nijesam policajac ili istražitelj da bih se bavio materijalnim dokazima o tome koje i zašto ubio ova lica, jer to mi nije poznato”, rekao je Knežević.

On je dodao da je izjavio da je dao političke intervjue u ljeto 2009. godine. “U njima sam tvrdio i pri tom ostajem da su pomenute žrtve pale u ratu ’duhanskih mafija’ u Crnoj Gori.

Ni pomenuti zahtjev crnogorskog tužilaštva, ni predmetni sudija, ni ja nismo pominjali ubistva Rajkovića, Jovanovića i Iva Pukanića. Naprotiv, na Sudu u Zagrebu sam izjavio u procesu protiv pravomoćno osuđenih ubica Iva Pukanića, i ponovio pred ovim sudijom, da smatram da iza tog ubistva stoji crnogorska duvanska mafija.

Žalosno je da Vrhovno državno tužilastvo izokreće činjenice iz ovog postupka. Oni najbolje znaju po čijim nalozima to rade i koga tako štite”, rekao je Knežević.

Bonus video: