Uprava policije: Obećali im otpremnine, pa se više ne javljaju

Prema informacijama “Vijesti”, radi se o novčanim nadoknadama u visini od 12 bruto plata
60 pregleda 8 komentar(a)
policija, Foto: Savo Prelević
policija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.01.2013. 19:26h

Oko 200 bivših službenika policije još ne zna kada će im biti isplaćene otpremnine, garantovane rješenjem koje su potpisali krajem prošle godine.

To je “Vijestima” potvrdilo nekoliko sagovornika, kojima je sporazumno prestao radni odnos u Upravi policije.

Oni su saopštili da im se, od potpisivanja, niko od nadležnih ne javlja i da ne mogu provjeriti kada će im novac biti isplaćen.

Prema informacijama “Vijesti”, radi se o novčanim nadoknadama u visini od 12 bruto plata.

Iz Uprave policije je saopšteno da ne odlučuju kada i koliko novca će biti isplaćeno za otpremnine.

“Shodno Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova, iz jula 2012. godine, Biro za finansijske i računovodstvene poslove je dio Službe za zajedničke poslove MUP-a, pa pitanja iz domena finansija nijesu iz naše nadležnosti”, saopšteno je iz policije.

“Do sada niko ne pominje gdje je novac koji nam duguju. Zvali smo Upravu policije, raspitivali se u Trezoru, ali niko ništa nam nije rekao”, kazao je jedan od bivših policajaca.

Dodao je da se niko od ovih što im duguju pare ne pita kako i od čega žive od kad su raskinuli radni odnos sa Upravom policije.

“Svako od nas ima svoje razloge raskida ugovora o radu, neko je raskinuo radni odnos po osnovu penzionisanja, neko po sopstvenom zahtjevu... Moramo da mislimo o sebi, porodici... zato čekamo kada će naš bivši poslodavac ispuniti obavezu preciziranu ugovorom. Samo tražimo ono što nam zakonom pripada”, zaključio je drugi bivši službenik policije.

Ministarstvo: Neki dobili, neki će tek dobiti

Iz Ministarstva finansija “Vijestima” je sinoć saopšteno da na otpremnine ne čeka 200 službenika policije, već da je rješenje potpisalo njih 130.

“Za 30-ak su isplaćene otpremnine krajem prošle godine, a za ostale je postupak u proceduri... Ukupan iznos je nešto preko milion eura”, saopšteno je “Vijestima” iz Ministarstva finansija.

Bonus video: