U Tuzima obilježen Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droga

U sklopu organizacije Summer fest-a za učenike ove škole, kao i za sve zainteresovane podijeljen je edukativno-informativni materijal koji sadrži osnovne informacije o bolestima zavisnosti
54 pregleda 0 komentar(a)
Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droga, Foto: Glavni grad
Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droga, Foto: Glavni grad
Ažurirano: 24.06.2018. 11:35h

Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica zajedno sa partnerima Internacionalnom policijskom asocijacijom – IPA sekcija Crna Gora i Nevladinom organizacijom Preporod, a uz podršku Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada realizovala je drugu u nizu aktivnosti povodom obilježavanja 26. juna Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe droga, navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada ova aktivnost je realizovana u opštini u okviru Glavnog grada Tuzi, gdje je ispred Gimnazije “25. maj” zasađeno ukrasno bilje.

U sklopu organizacije Summer fest-a za učenike ove škole, kao i za sve zainteresovane podijeljen je edukativno-informativni materijal koji sadrži osnovne informacije o bolestima zavisnosti.

Prisutni su imali mogućnost da u direktnoj komunikaciji, stručnim licima iz Javne ustanove, postave pitanja vezna za problematiku bolesti zavinosti, a koja su se najčešće odnosila na mehanizme bolesti i prevenciju. Takođe, pružene su informacije o oblicima tretmana ove bolesti koji su na raspolaganju u Crnoj Gori, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: