Nacionalni parkovi najviše ulažu u Durmitor

Nakon sjednice Upravnog odbora NPCG saopšteno je da će u NP “Biogradska gora” adaptirati Centar za posjetioce
99 pregleda 0 komentar(a)
Nacionalni park Durmitor, Foto: Arhiva Vijesti
Nacionalni park Durmitor, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.01.2013. 09:14h

Za unapređivanje infrastrukture nacionalnih parkova, izgradnju novih sadržaja i kvalitetniju turističku ponudu za 2013. godinu iz državnog budžeta biće izdvojeno 520.000 eura.

Kako je saopšteno iz Nacionalnih parkova Crne Gore, koje vodi Zoran Mrdak, najviše novca biće uloženo u sanaciju i asfaltiranje dijela puta Durmitorskog prstena u dužini od 12 km, snabdijevanje električnom energijom motela „Radovan luka“, izgradnju parkinga u blizini splavišta u kanjonu rijeke Tare, nabavku mobilijara za splavište, adaptaciju Planinarskog doma „Sušica“, osmišljavanje i opremanje eksponatima i prezentacionom tehnikom Centra za posjetioce na Crnom jezeru.

Nakon sjednice Upravnog odbora NPCG saopšteno je da će u NP “Biogradska gora” adaptirati Centar za posjetioce i nabaviti odgovarajuće eksponate, dok će se u NP “Lovćen” realizovati određeni projekti od direktnog interesa za sve posjetioce.

„U NP 'Skadarsko jezero', na Vranjini, izgradiće se trafo-stanica i parking prostor sa trećom trakom. U saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom za Bjelasicu, Komove i Prokletije, u NP 'Prokletije', izgradiće se Centar za posjetioce, uraditi enterijer i nabaviti neophodna oprema. U konačnom, 520.000 eura će se uložiti u infrastrukturu Nacionalnih parkova Crne Gore tokom ove godine“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: