Ulcinjanin moli lokalnu vlast za pomoć u liječenju djece

Porodica je lani boravila 42 dana u Istanbulu, gdje su djeca bila na terapijama sa matičnim ćelijama, a liječenje je ukupno koštalo oko 120.000 eura
72 pregleda 0 komentar(a)
Resulbegovići, Foto: Privatna arhiva
Resulbegovići, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 23.06.2018. 19:37h

Ulcinjanin Afrim Resulbegović ponovo je uputio apel lokalnim vlastima da mu pomognu oko liječenja djece Mersihe (14) i Adnana (9) koja boluju od cerebralne paralize.

Do njegove kuće na Pristanu u ulici Steva Jankovića, teško se može doći i malim automobilom, a kamoli kombijem koji Mersihu i Adnana svaki dan odvozi do Dnevnog centra i OŠ “Boško Strugar”.

“Molim da mi pomognu da dobijem neki plac ili stan da bi djeca mogla da se liječe onako kako treba. Ovdje, gdje živim kao podstanar, nemam nikakvih uslova za to”, kaže Resulbegović.

On se prije nešto više od sedmice vratio iz Turske, gdje je Adnanu ubrizgana i sedma matična ćelija. Dijete je, kako kaže, vidno napredovalo iako i dalje hoda samo uz pomoć roditelja. Porodica je lani boravila 42 dana u Istanbulu, gdje su djeca bila na terapijama sa matičnim ćelijama, a liječenje je ukupno koštalo oko 120.000 eura. Novčana pomoć stigla je iz dijaspore, od mještana i svih građana Crne Gore.

Mersihi su tada ubrizgane četiri matične ćelije.

Resulbegović kaže da ima veliku pomoć i od fizioterapeuta Srđana Kuzmana i njegove supruge.

“Dolaze pet puta nedjeljno da rade vježbe sa djecom”.

Kuzman je naveo da djeca nemaju prostora u kući za vježbe koje su im potrebne.

“Drugačije bi bilo da imaju ili da mogu svakodnevno da dolaze kod mene u salon”

Bonus video: