Krizni porez ostaje: Keković poziva na protest, Masoničić revidirao stav

Čelnici SSCG prije dva dana saopštili da će podržati protest
84 pregleda 61 komentar(a)
Ažurirano: 25.01.2013. 16:49h

Predstavnici Vlade, Unije slobodnih sindikata i Saveza sindikata nije su postigli kompromisno rešenje o kriznom porezu na lična primanja.

Sindikat prosvjete: Masovno na protest, otpor tiraniji manjine>>>

Vlada nije odustala da povuče za sporni zakon iz skupštinske procedure kojim je predvidjela da se oporezuju sve zarade od 267 eura u neto iznosu po stopi od 12 odsto tako da će Unija slobodnih sindiikata održati u ponedeljak protest ispred Skupštine za kada je zakazna rasprava o tom zakonu.

Generalni sekretar unije Srđa Keković rekao je da su nudili kompromisno rešenje da se oporezuje prosječna zarada od 478 eura po stopi od devet odsto, a da se sve preko toga oporezuje sa dodatnih 12 odsto što je Vlada odbila.

Savez sindikata razumije...

Čelnici SSCG prije dva dana saopštili da će podržati protest, ali su promijenili stav jer su “razumjeli vladina rešenja”.

“Zatrazili smo povlačenja zakona iz procedure kako bi se u nastavku dijaloga našla što kvalitentija rešenja: Složili smo se da da je bolje tražiti unutrašnje rezerve,a a ne da se dodatno zadužujemo.

Saglasili smo se da se moraju poštovati obaveze države. Prihvatamo činjencu da Vlada hoće u kratkom roku da odgovorno i nepopularno primijeni određene mjere. Spremni smo da budemo dio tog miljea i da istrajavamo na propustima iz prethodnog perioda” rekao je generalni sekretar SSCG Zoran Masoničić

Masoničić nije odgovorio na pitanje hoće li se pridružiti kolegama iz drugog sindikata u ponedeljak. Savez nije imao svoja rešenja za krizni porez.

U ime vlade sastanku su pisustvovali premijer Milo Đukanović, potpredsjednik Vlade Vujica Lazović, ministar finansija Radoje Žugić i ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković

Galerija

Bonus video: