Najavljeno normalizovanje vodosnabdjevanja Herceg Novog

Iz EPCG su poručili da neće odustati od isključenja vodovodnih postrojenja u Herceg Novom dok se ne isplati dug
1 komentar(a)
Pumpna stanica Kanli kul, Foto: Slavica Kosić
Pumpna stanica Kanli kul, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 25.01.2013. 15:38h

Svi djelovi Herceg Novi do večeras bi mogli dobiti vodu, nadaju se u lokalnoj upravi i JP Vodovod i kanalizacija. Zbog duga od preko 700 hiljada eura, EPCG je sa elektromreže isključila u utorak pumpnu stanicu Kanli kula, a juče i Bajer, zbog čega je omogućeno normalno vodosnabdjevanje potrošača u centru grada , u naseljima Topla 1 i Topla 2, Savina i još nekim.

Predsjednik opštine Dejan Mandić je kazao da su "u toku razgovori odgovornih u lokalnoj upravi o iznalaženju rješenja". "Vijesti" saznaju da bi sa oko 150 hiljada kreditnog zaduženja, koja bi bila uplaćena Elektroprivredi, počelo rješavanje urednog vodosnabdjevanja iopštine.

Opština bi trebalo da bude garant tog kredita o čemu će prethodno morati da se izjasne odbornici u lokalnom parlamentu na sjednici koja bi trebalo da bude održana polovinom naredne sedmice.

Iz EPCG su poručili da neće odustati od isključenja vodovodnih postrojenja u Herceg Novom dok se ne isplati dug, uz tvrdnju da niko iz hercegnovskih institucija vlasti ili Vodovoda "nije ponudio rješenje".

"Ministastvo održivog razvoja i turizna se, na zahtjev Javnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" iz Herceg Novog, obratilo nadležnima u Elektroprivredi Crne Gore i zatraženo da Elektropriveda i Javno preduzeće nađu adekvatno rješenje, kako se ne bi ugrozilo pružanje usluge vodosnabdijevanja, a time javni interes", kazao je Vijestima pomoćnik ministra za upravljanje otpadom i komunalni razvoj Siniša Stanković.

On je konstatovao da apel nije uroduio plodom i zato apeluje da nadležni organi Javnog preduzeća i Opštine Herceg Novi i Elektrodistribucije da pokušaju da nadju rješenje koje će obezbijediti da se, u što kraćem roku, uspostavi snabdijevanje električnom energijom objekata, opreme i sredstva za vodosnabdijevanje kojima upravlja Javno preduzeće, ali isto tako i da sa Javno preduzeće čvrsto obaveže da će svoje obaveze prema Elektrodistribuciji uredno i neizostavno izmiriti.

Bonus video: