Sindikat prosvjete pozvao radnike na štrajk upozorenja

"Pozivamo prosvjetne radnike da 28. januara školsku godinu počnemo protest ispred Skupštine u 11 sati i tako doprinesemo zajedničkoj borbi svih zaposlenih u Crnoj Gori"
9 komentar(a)
Zvonko Pavićević, štrajk, Foto: Arhiva "Vijesti"
Zvonko Pavićević, štrajk, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.01.2013. 15:52h

Sindikat prosvjete pozvao je prosvjetne radnike da protestom ispred Skupštine u ponedjeljak počnu drugo polugodište.

Unija slobodnih sindikata organizovaće u ponedjeljak, 28. januara na skupštinskom platou protest protiv najavljenih Vladinih mjera štednje, koje podrazumijevaju dodatno oporezivanje zarada u Crnoj Gori.

"Pozivamo prosvjetne radnike da 28. januara školsku godinu počnemo protest ispred Skupštine u 11 sati i tako doprinesemo zajedničkoj borbi svih zaposlenih u Crnoj Gori zbog smanjenja plata", rekao je predsjednik Sindikata prosvjete, Zvonko Pavićević.

U ponedjeljak protest protiv "kriznog poreza">>>

On je kolege iz drugih gradova, koji neće biti u mogućnosti da dođu, pozvao da u svojim sindikalnim organizacijama organizuju štrajk upozorenja i tako doprinesu zajedničkoj borbi protiv oporezivanja.

"Podržimo jedni druge u borbi protiv ovakvog nameta koji će otežati i onako težak položaj prosvjetnih radnika", poručio je Pavićević.

Kako je kazao, svi prosvjetni radnici su nezadovoljni svojim zaradama.

"Kolege iz svih opština i iz svih obrazovnih nivoa nezadovoljni su svojim zaradama. Novim oporezivanjem, uz takse i dopunsko zdravstveno osiguranje, svaki prosvjetni radnik biće uskraćen za jednu zaradu", zaključio je Pavićević.

Bonus video: