Vujović tvrdi da su joj bez osnova oduzeli parking mjesto za OSI

Iz Sekretarijata za komunalne poslove tvrde da su to uradili jer je dala netačnu adresu stanovanja
81 pregleda 2 komentar(a)
parking Vjera Vujović, Foto: Borko Ždero
parking Vjera Vujović, Foto: Borko Ždero
Ažurirano: 23.06.2018. 13:57h

Podgoričanka Vjera Vujović, tvrdi da joj je Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj neosnovano ukinuo rezervaciju za parking mjesto za invalidnu osobu, dok nadležni iz te gradske službe tvrde da su to uradili jer je dala netačnu adresu stanovanja.

Vujović je navela da ima rješenje Sekretarijata, kojom joj se odobrava rezervacija jednog parking mjesta u Moskovskoj ulici, za vozilo PG DJ 708.

Ona je taj dokument dostavila “Vijestima”, u kojem piše da je rješenje za rezervaciju parking mjesta izdato u januaru ove godine, sa rokom važenja do 31. decembra.

“Na parking mjestu je bila postavljena i oznaka mojih registarskih tablica, ali sada je maknuta. Ja i dalje parkiram na tom mjestu, jer smatram da mi to pravo pripada”, kazala je Vujović.

Iz Sekretarijata su “Vijestima” saopštili da im je “jedan stanar iz Moskovske ulice podnio usmeni prigovor na rješenje za rezervaciju za Vujović i da je prijavio da ona nema prebivalište u Moskovskoj 12”.

“Pribavili smo od Ministarstva unutrašnjih poslova potvrdu da je Vujović ima prebivalište u Podgorici od 1982. godine, a nastanjena je u Moskovskoj od 21. marta ove godine, što je suprotno sa uvjerenjem koje je stranka naknadno dostavila”, navode iz Sekretarijata. Istakli su da su pozvali Vujović da se izjasni u postupku, ali poziv nije bilo moguće dostaviti, jer stanari iz Moskovske 12 nijesu željeli da prime dokument iz Opštine.

“U drugom pokušaju Vujović je kontaktirana telefonom, ali je izjavila da ‘neću ništa da primim od vas’. Shodno uvjerenju od MUP-a utvrđeno je da Vujović u trenutku izdavanja navedenog odobrenja nije imala prijavljeno mjesto stanovanja u Moskovskoj 12, time je ovlašćeno lice dovela u zabludu, a nije se odazvala pozivu da se izjasni na navedene okolnosti, stekli su se uslovi za ukidanje rješenja”, navode iz Sekreatrijata.

Vujović je “Vijestima” kazala da su to izmišljotine i da na toj adresi stanuje od 2017. godine.

Bonus video: