Kotorska bolnica dobila ultrazvični aparat

Načelnica odjeljenja ginekologije i porodilišta Dragana Francisković, kazala je da je donacija realizovana zahvaljujući Tanji i Bojanu Miloševiću iz Kotora
331 pregleda 1 komentar(a)
bolnica Kotor aparat, Foto: Ivana Komnenić
bolnica Kotor aparat, Foto: Ivana Komnenić
Ažurirano: 22.01.2013. 16:27h

Njemačka firma “Stada”, većinski vlasnik Hemomonta DOO Podgorica, donirala je ultrazvučni aparat novije generacije odjeljenju ginekologije i porodilišta kotorske bolnice, vrijednosti 32.000 eura. Donator je platio i dodatnih 5.000 eura troškova carine i PDV-a.

Načelnica odjeljenja ginekologije i porodilišta Dragana Francisković, kazala je da je donacija realizovana zahvaljujući Tanji i Bojanu Miloševiću iz Kotora koji su posredovali da se stari ultrazvučni aparat, nekoliko puta popravljan i sa lošom rezolucijom zamijeni novim, savremenim.

"Aparat “Medison X 10” sa dvije sonde, endovaginalnom i abdominalnom i ima mogućnost da se aplikuje dodatna sonda kada bismo ga mogli koristiti kao 3D i 4 D aparat. Prilikom razgovora oko donacije dobili smo odriješene ruke da odredimo prioritet, i to je svakako ovaj ultrazvučni aparat koji nam je bio neophodan", kazala je Francisković.

Ona je najavila još jednu novinu na tom odjeljenju, izgradnju jednog apartmana kao bolničke vanstandardne usluge za žene koje žele da budu odvojene tokom boravka na ginekologiji.

Francisković je pojasnila da će apartman imati sobu i kupatilo, te da su trenutno u fazi traženja donacije za ovu investiciju.

Bonus video: