Većina žabljačkih sela dobilo struju

Najteže je stanovnicima sela Mala Crna Gora, koje se strujom napaja iz pravca Plužina, gdje je nevrijeme desetkovalo niskonaponsku mrežu
1 komentar(a)
Ažurirano: 22.01.2013. 15:15h

Većina sela sa teritorije opštine Žabljak je dobilo struju.

Ekipe Elektrodistribucije iz Žabljaka, su djelovali na niskonaponskoj mreži prema Merulji, selu na obroncima Sinjajevine i Gornjoj bukovici i okolnim selima, u šavničkoj opštini.

Tokom vikenda i u ponedjeljak struju su dobila sva sela u Šarancima izuzev Pašinog polja i Okruglice. Napajanje su dobili sela sjeverno od Žabljaka. Zbog kvara u samom selu, polovina potrošača u Tepcima nema struje, saznajemo u Elektrodistribuciji.

"Najteže je stanovnicima sela Mala Crna Gora, koje se strujom napaja iz pravca Plužina, gdje je nevrijeme desetkovalo niskonaponsku mrežu", kazao je predsjednik te mjesne zajednice Miliša Dakić.

"Tamo je polomljeno više stubova i pokidani provodnici koji su padali na krovove kuća. Neizvjesno je kada će početi popravka u ovom selu, lociranom sa druge strane Durmitora. Uz to, u kvaru je i trafostanica u pivskom selu Nedajno, odakle se, preko kanjona Sušice, Crna Gora napaja strujom", rekao je Dakić.

I pored nevremena i visokog snijega iza električara su vidljivi rezultati. Ali ih nema kada je u pitanju prohodnost puteva prema selima. Izuzev onih koja gravitiraju regionalnim i magistralnim putevima, gotovo sva sela su i dalje odsječena od svijeta.

Pročišćeno je do Podgore kako bi se na bolničko liječenje transportovao jedan mještanin. Čišćeno je i prema obližnjim Pitominama.

Direktor Komunalnog preduzeća Radenko Radulović kaže da su, u danima inenzivnih padavina, svakog dana kroz grad morali čistiti od početka.

"Dodatno i u protekla nekolika dana kada su problem pričinjavale gotovo poplavljene ulice. I kada smo mislili da se stvoreni uslovi da kerenemo prema selima, od pet snjegočistača, tri su se pokvarila. Dan će proći u očekivanju djelova, servisiranja i opravki", kaže Radulović.

Bonus video: