Najstarijoj kulturnoj instituciji u Crnoj Gori prijeti isključenje struje

Dug za struju Gradske muzike Kotor iznosi 1.440 eura
3 komentar(a)
Ažurirano: 22.01.2013. 13:56h

Najstarijoj kulturnoj instituciji u Crnoj Gori, Gradskoj muzici Kotor, prijeti isključenje struje zbog duga, kazao je dirigent Petar Bukilica i apelovao na firme i pojedince da im pomognu u plaćanju računa.

Bukilica je saopštio da dug za struju iznosi 1.440 eura.

„Zbog te sume najstarijem orkestru ovog tipa u regionu i najstarijoj kulturnoj instituciji u Crnoj Gori prijeti isključenje struje u prostorijama koje koristi, što bi ostavilo značajne posljedice”, kazao je Bukilica agenciji Mina.

Prema njegovim riječima, sada je pravi trenutak da svi koji prepoznaju značaj Gradske muzike budu konkretni i pomognu koliko mogu kako bi dug bio plaćen.

“Nadamo se i u pomoć gradonačelnika Marije Ćatović koja nam je obećala da će razgovarati sa nadležnim u EPCG"

“Nadamo se i u pomoć gradonačelnika Marije Ćatović koja nam je obećala da će razgovarati sa nadležnim u Elektroprivredi Crne Gore. Postoji i mogućnost da se dug otpiše u vidu sponzorstva jednoj instituciji tipa Gradske muzike, što bi Elektroprivredi svakako bila i odlična reklama”, kazao je Bukilica.

On je ocijenio da Kotor zaslužuje da i dalje ima svoj orkestar koji će biti podmlađivan novim snagama, ali kojem trebaju i novi instrumenti, posebno klarineti i đenisi, kao i nove uniforme.

“Gradska muzika, koja je uz Srpsko pjevačko društvo Jedinstvo i Bokeljsku mornaricu nevladina organizacija (NVO) od posebnog značaja za grad, prošle godine je proslavila 170 godina rada i iz redovnog budžetskog finansiranja dobila nešto više od tri hiljade eura, jer smo slavili jubilej”, rekao je Bukilica.

On smatra da 6,6 hiljada eura, koliko se ukupno izdvaja za te tri NVO iz opštinskog budžeta, nije dovoljna suma.

“Za sada opstajemo zahvaljujući entuzijazmu, ali je pitanje do kada će on potrajat”, poručio je bukilica.

Galerija

Bonus video: