Žabljak: Saobraćajnice se pretvorile u potoke

Na mjestima gdje su na ulicama udubljenja formiraju se lokve duboke i po nekoliko desetina centimetara
7 komentar(a)
Ažurirano: 20.01.2013. 14:41h

Uklanjajući snijeg sa ulica na njihove rubove, one su podjećale na bob staze. To bi djelovalo idilično da u nedjelju, umjesto snijega nije padala kiša i u okolnostima da su atmosferski odvodi ostali ispod naslaga snijega.

Gradske saobraćajnice pretvorile su se u kanale kojima su potekli potoci vode.

Dok automobili kako tako prolaze, pješaci su u velikim nevoljama. Od vode iz oblaka štite ih kišobrani, gledajući kuda se kreću nastoje da voda ne uđe u obuću ali su nemoćni da se zaštite od vode ispod točkova automobila.

Na mjestima gdje su na ulicama udubljenja formiraju se lokve duboke i po nekoliko desetina centimetara. Postoji opasnost da voda prodre u prizemne prostorije i podrume. Iako snjegočistači djeluju većih rezultata nema. Jednostavno svugdje je voda i mokar snijeg.

Tako je u gradu a prema selima djeluju ekipe električara kako bi još po neko selo dobilo struju. Rasporedili su se prema selima sjeverno od grada sa ciljem da struju dobije Podgora, Nadgora i Tepca.

U subotu su uspjeli da otklone kvarove prema Tepačkom polju, Borju i Šumanovcu. Dva satra su imala struje i šaranska sela. Djelovali su i na dalekovodu prema Šavniku. Taj gradić je dobio struju ali i Plužine. Omogućile su to karakteristike mreže pa su preko Jezerske površi, zasijale sijalice i u druge dvije durmitorske opštine.

Galerija

Bonus video: