Mojkovčanin zalutao zbog magle i mraka, nađen nepovrijeđen

Na nepoznatom terenu, zbog magle i visokog snijega, ubrzo je izgubio orjentaciju i nije umio da nađe put kojim je došao
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.01.2013. 13:46h

Nekoliko sati trajala je u subotu poslijepodne i uveče potraga za Mojkovčaninom Darkom Vukadinovićem (48), koji je zalutao pri povrtaku iz manstira Ćirilovac u kolašinskom selu Rečne.

Pripadnici Službe zaštite i spasavanja sa aktivistima Crvenog krsta i četvoro motornih sanki, Vukadinovića su našli oko 22 sata, a u Hitnu pomoć ga dopremili sat kasnije.

Mojkovčanin koji je nekoliko sati pokušavao da se snađe u magli u mjestu Izlasci nije bio povrijeđen i nakon pregleda dežurnog ljekara dobro se osjećao.

Kako je kazao komandir kolašinskih vatrogasaca Željko Darmanović, akciju potrage su ometali vrlo loši vremenski uslovi i kvar na motornim sankama.

"Kretanje motornim sankama bilo je veoma otežano, jer se putam kojim su namjeravali prije toga kretalo vozilo koje je napravilo duboke tragove u snijegu. Sanke su se pokvarile, pa smo morali da pozovemo u pomoć, prvo sugrađanina Dajka Lakićevića, a potom i kolege iz Crvenog krsta.

U akciji je učestvovalo četovro sanki. Čovjek se izgubio jer jer ga je kada se vraćao iz manastira uhvatio mrak, a on se dezorjentisao. Sreća što je što smo imali stalni kontakt sa njim, pa smo ga ubrzo „locirali“, rekao je Darmanović.

Prema njegovim riječima , čovjek je u Ćirilovac doša s namjerom da prenoći i nije računao na činjenicu da je to ženski mansatir, pa su mu monahinje objasnile da mora da se vrati. Na nepoznatom terenu, zbog magle i visokog snijega, ubrzo je izgubio orjentaciju i nije umio da nađe put kojim je došao.

"Odmah su nas pozvali iz manastira „Ćirilovac“ i obavijestili o tome da je čovjek pri povratku zalutao. Krenuli smo nakon dobijenog poziva i našli ga. U akciji su učestvovali moje kolege Petko Bakić i Željko Minić i aktivisti CK Milan Marković i Ivan Begović. Veliku pomoć pružio nam je i sugrađanin Lakićević", rekao je Darmanović.

Tokom minula tri dana kolašinski spasioci intervenisali su još nekoliko puta na seoskom području. U petak je spasilac Mijo Rnković na motornim sankama iz sela Pržno, do kojeg se ne može kolima, do ljekara prevezao teško bolesnog starca Veljka Markovića.

Poslijepodne istog dana iz vranještičkog zaseoka Suva Gora, vatrogasci su, takođe, motornim sankama, do službe Hitne pomoći dovezli Sava Zekovića, koji je imao teške srčane probleme.

Galerija

Bonus video: