"Emirati nama 'kapital', mi njima ulicu, a onda će se Vlada izvlačiti na priču o krizi"

Miomir Mugoš je krajem decembra 2012. tražio saglasnost od Ministarstva kulture da po osnivaču UAE da ime ulici u Podgorici
19 komentar(a)
Sat za Planetu, Podgorica, Foto: Vesko Belojević
Sat za Planetu, Podgorica, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.01.2013. 13:34h

"U posljednjih nekoliko dana imali smo priliku da čujemo za još jednu ideju domaćih političara na vlasti, a to je da bi podizanjem spomenika i davanjem imena ulica inostranih državnika koji nemaju direktne veze sa Crnom Gorom zapravo željeli da privuku kapital na vjerovatno najoriginalniji način koji smo imali priliku da vidimo.

Vlada će ovakvom odlukom pokazati da joj nije stalo što će plate i standard građana padati, neće imati dovoljno sredstava za penzije za majke koje imaju troje djece, neće biti sredstava u budžetu za formiranje parkova, izgradnju vrtića ili kulturnih ustanova, ali za izgradnju spomenika koji bi privlačili investitora svakako hoće", navodi se u saopštenju Sekretarijata za kulturu i umjetnost Pozitivne Crne Gore povodom Vladine odluke da osnivač Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) šeik Zaid Bil Sultan Al Nahijan dobije spomenik u Podgorici. Osim toga, planirano je i da jedna ulica u glavnom gradu nosi njegovo ime.

Vlada je odluku donijela na zahtjev gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše koji je krajem decembra prošle godine tražio saglasnost od Ministarstva kulture da po osnivaču UAE da ime ulici u Podgorici, prije isteka zakonskog roka od 20 godina od njegove smrti.

Osnivaču Emirata ulica i spomenik u Podgorici >>>

Iz Pozitivne navode da će se "Vlada još jednom podičiti svojim vizionarstvom i najavljivati bombastične investicije i nakon toga, kada tih investicija ne bude, objasniće nam da je u toku svjetska kriza".

"Toliko o njenoj ozbiljnosti. Na ovaj način se zapravo potcjenjuju domaći umovi u svim oblastima, koji su zadužili ovu državu, ali to izgleda nije važno ljudima na vlasti.

Jasno je da ovakvim djelovanjem ni lokalna ni centralna vlast neće niti privući strane investitore niti pokazati bilo kome počast, već će samo još jednom pokazati svoje snishodljivo lice prema spoljnom svijetu i arogantnost i nipodaštavanje prema vrijednostima i ličnostima koji su ustanovljavali crnogorsku kulturu i državu", navodi se u saopštenju te stranke.

Bonus video: