Igor prvi do krsta u Podgorici

Kuljak je kazala da je prvi put da učestvuje na ovakvoj manifestaciji u Budvi, ali inače voli da se zimi kupa u moru, i to i praktikuje
270 pregleda 51 komentar(a)
Ažurirano: 19.01.2013. 16:20h

U plivanju za Časnim bogojavljenskim krstom u Podgorici učestvovalo oko stotinu ljudi, a najbrži je bio Igor Prenkić.

Novak Miljanić iz Vrbasa pobjednik manifestacije "Za krst časni" koju su na hrišćanski praznik Bogojavljenje, ispred restorana "Porto" u budvanskoj marini danas tačno u podne organizovali Hram Svete Trojice i Klub sportskih ribolovaca.

Miljanić je bio najbolji od 30 odvažnih momaka i žena koji su u akvatorijumu budvanske marine odmjerili snage po prohladnom vremenu, te plivali do krsta koji je tačno na 33 metara bio u brodiću u moru.

Kuljak, Foto: Vuk Lajović

Među takmičarima je svakako najviše pažnje privukla profesorka na Ekonomskom fakultetu u Podgorici Mirjana Kuljak, koja se takođe okušala da bude prva.

Kako je kazala za "Vijesti", ovo je prvi put da učestvuje na ovakvoj manifestaciji u Budvi, ali inače voli da se zimi kupa u moru, i to i praktikuje.

Manifestacija "Za krst časni" u organizaciji Mitropolije crnogorsko-primorske i manastira Praskvica je održana u moru ispred grada hotela Sveti Stefan, gdje je mještanin Slobodan Đurašević bio najboljei među 20-tak takmičara prvi doplivao do krsta.

Slobodan je bio najbrži na Svetom Stefanu, Foto: Vuk Lajović

Galerija

Bonus video: