Nakon mučnih scena, porodica se juče mirno oprostila od pokojnika

Dinošani nijesu u srijedu dozvolili porodici i prijateljima pokojnog N. D. iz Zatrijepča da mu odaju počast u kapeli na mjesnom groblju
108 pregleda 14 komentar(a)
Zef Dedivanaj, Dinoša, kapela, Foto: Boris Pejović
Zef Dedivanaj, Dinoša, kapela, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.01.2013. 09:26h

Porodica i prijatelji odali su juče u miru posljednju počast pokojnom N.D. u kapeli na groblju u Dinoši, nakon mučnih scena viđenih dan ranije.

"Danas sve protiče u redu i prema dogovoru koji smo postigli u srijedu veče uz posredovanje Miomira M. Mugoše. Ipak, moram reči da je za sve nas ovo bilo veliko razočaranje, jer nešto slično nije viđeno i niko od nas nešto tako nije doživio”, kazao je juče brat pokojnika Zef Dedivanaj.

Dinošani nijesu u srijedu dozvolili porodici i prijateljima pokojnog N. D. iz Zatrijepča da mu odaju počast u kapeli na mjesnom groblju. Tek oko 19 pristali su da omoguće Zatrijepčanima da juče primaju saučešće u kapeli, naglasivši da je posljednji put da to čine.

Prilaz mjesnom groblju blokiran je u srijedu ujutro, a od svoje namjere nijesu odustali ni nakon što je policija ubacila u “maricu” trojicu mještana, među kojima i jednog maloljetnika.

Ne dozvoljavaju da porodica pokojnika primi saučešće >>>

U nekoliko navrata prijetila je opasnost od izbijanja sukoba između mještana Dinoše i prijatelja i rođaka pokojnika, ali se to nije desilo zahvaljujući policiji i ljudima na obje strane koji su smirivali situaciju. Mještani Dinoše tvrdili su da nije riječ o vjerskoj netrpeljivosti, već da neće da dozvole da se stanovnici okolnih sela sahranjuju ili žale u njihovom selu.

Sveštenik Miroš Marinaj ocijenio je, međutim, da je riječ o vjerskom pitanju, a Dedivanaj da je groblje katoličko, a samim tim i kapela...

Radnici JP "Čistoća" očistili su juče ujutro put do Zatrijepča, kako bi porodica sahranila pokojnika na tamošnjem groblju.

"Zahvaljujem svima na razumijevanju što su nam pomogli da ovo protekne, ipak, kako dolikuje", kazao je Dedivanaj.

Bonus video: