Andrijevica i Plav bez struje zbog krađe djelova stuba

"Pojedinci se opredjeljuju za ovaj vid visokorizične krađe, gdje zbog više nego skromnog iznosa za koji na crnom tržištu mogu prodati elemente stuba, rizikuju svoj život, dovode u opasnost tuđe živote"
0 komentar(a)
EPCG, stub, Foto: EPCG
EPCG, stub, Foto: EPCG
Ažurirano: 17.01.2013. 10:24h

Područje Kolašina je i dalje bez napajanja električnom energijom, zbog kvara na dalekovodu Mojkovac-Kolašin, saopšteno je iz EPCG, čije ekipe od juče pokušavaju da snabdiju grad iz alternativnog izvora.

"Očekujemo da će danas to i uspjeti", navode u EPCG.

U kvaru je dalekovod Nikšić-Brezna pa je bez napajanja od juče područje Šavnika. Zbog toga i područje Plužina od juče nije snabdjeveno električnom energijom.

"Kombinovane ekipe FC Distribucije i ED Nikšić su na licu mjesta i rade na otklanjanju kvarova. Očekujemo da će danas centar Plužina dobiti električnu energiju".

Zbog loših vremenskih prilika i ugrožene stabilnosti stubova uslijed krađe elemenata stuba (L - profili) došlo je do rušenja dva 110 kV stuba na dalekovodu Berane-Andrijevica pa su i dalje bez napajanja električnom energijom područja Andrijevice i Plava.

"Bez obzira na upozorenja EPCG, pojedinci se opredjeljuju za ovaj vid visokorizične krađe, gdje zbog više nego skromnog iznosa za koji na crnom tržištu mogu prodati elemente stuba, rizikuju svoj život, dovode u opasnost tuđe živote, i kao u ovom slučaju uslijed rušenja stubova, pričinjavaju ogromnu materijalnu štetu koja stostruko prevazilazi njihovu eventualnu dobit ostavljajući na stotine domaćinstava bez napajanja", saopšteno je iz EPCG.

Ostali gradovi na sjeveru Crne Gore, ako se misli na njihovo urbano jezgro, uglavnom su, dodaje se u saopštenju, dobro snabdjeveni električnom energijom a problemi su ostali na seoskom području. Ekipe EPCG rade na otklanjanju tih kvarova.

Otklonjen je kvar na 110 kV dalekovodu Ribarevine-Berane tako da su Berane i Rožaje snabdjeveni električnom energijom. Kvar na dalekovodu Pljevlja-Žabljak je otklonjen pa je Žabljak snabdjeven električnom energijom osim seoskog područja

"Naše ekipe su imale veliku pomoć i od lokalnog stanovništva koji su im ponudili pomoć u otklanjanju posljedica nevremena, na čemu smo im veoma zahvalni".

Otklonjen je kvar na 110 kV dalekovodu Ribarevine-Berane tako da su Berane i Rožaje snabdjeveni električnom energijom. Kvar na dalekovodu Pljevlja-Žabljak je otklonjen pa je Žabljak snabdjeven električnom energijom osim seoskog područja.

Opravljeni su kvarovi na dalekovodima prema Gornjeg Polju, Rastovcu, Vidrovanu pa oko 80% potrošača sa toga područja ima uredno snabdijevanje električnom energijom. Baz napajanja su još uvijek Vučje kao i Banjsko i Grahovsko područje.

"Sve raspoložive ekipe EPCG su na terenu i rade na lociranju i otklanjanju kvarova pa molimo potrošače za razumijevanje jer će naše ekipe učiniti sve da u najkraćem roku otklone probleme u snabdijevanju električnom energijom", navodi se u saopštenju.

Bonus video: