Nevrijeme u Kolašinu dvije porodice ostavilo bez krova nad glavom

"Kada sam došla, imala sam šta da vidim - čitav krov se urušio. Unuka sam odmah sklonila u ostavu za drva"
103 pregleda 0 komentar(a)
Kolašin, Zora Janković, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Zora Janković, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 17.01.2013. 09:01h

Pored toga što je ozbiljno oštetilo elektromrežu, pa su i grad i sva sela bez struje od utorka veče, zbog nevremena su u Kolašinu dvije porodice ostale i bez krova nad glavom.

Krov trošne barake u Smajlagiću Polju, u kojoj je živjelo petoro ljudi, urušio se. Na sreću, niko nije povrijeđen, ali su dvije porodice ostale bez pokućstva i odjeće.

Zora Janković, koja živi u baraci od 1984, u trenutku rušenja krova nije bila u baraci. Sa unukom, kome je starateljka, bila je kod komšija Gluščevića.

“Kada sam došla, imala sam šta da vidim - čitav krov se urušio. Unuka sam odmah sklonila u ostavu za drva. Bio mi je cilj samo da spasim njega. Pokušala sam da otvorim vrata ali nijesam mogla, jer je krov blokirao ulaz u sobu. Zvala sam policiju, Službu zaštite i spasavanja. Iz Centra za socijalni rad su odmah stigli i premjestili nas u Dom učenika. Dali su dvije sobe, za moju i porodicu Mile Vujisić, koji su živjeli u istoj baraci”, ispričala je Janković.

Porodicama kojima su u baraci ostale i odjeća i hrana u pomoć je pritekao kolašinski Crveni krst, koji im je obezbijedio četiri paketa hrane.

Predsjednik Opštine Kolašin Darko Brajušković rekao je juče da će porodice iz urušene barake u Domu učenika ostati dok se ne nađe neko adekvatno rješenje.

Porodicama kojima su u baraci ostale i odjeća i hrana u pomoć je pritekao kolašinski Crveni krst, koji im je obezbijedio četiri paketa hrane

"Opština je avansno uplatila novac za završetak radova u Ulici Dunje Đokić. Ne mogu precizirati tačno kada će zgrada biti useljiva, ali intenzivno se radi. Situacija sa porodicom Janković razlog je više da se požuri i fazno ćemo završiti i useliti po prioritetima”, rekao je Brajušković.

Od ponedjeljka ujutro Kolašin nema ni TV signala. Kako su saopštili iz PR službe Radio-difuznog centra, pojedini djelovi Kolašina, koji prate program preko predajnika Bablja greda, su bez signala.

Bonus video: