Nevrijeme u Bijelom Polju prouzrokovalo štetu i nestanak struje

Usljed velikih padavina i začepljenja propusta za atmosfersku kanalizaciju voda se izlila po putu u neposrednoj blizini Doma za stare
3 komentar(a)
Bijelo Polje, nevrijeme, Foto: Beća Čoković
Bijelo Polje, nevrijeme, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 16.01.2013. 14:09h

Vlažan i težak snijeg praćen kišom koji je preksinoć padao pričinio je nevolje brojnim domaćinstvima na na području bjelopoljske opštine.

"Tokom noći su bez struje ostala brojna sela, polomljeno je više od 100 elektro stubova" kazao je šef odjeljenja za održavanje postrojenja u bjelopoljskoj Distribuciji, Milenko Marković. Prema njegovim riječima polomljeno je 100-nak stubova na 10-kilovoltnim dalekovodima na području Opštine.

"Usljed ledene kiše i nevremena bez napajanja su bili potrošači sa područja Vraneške doline, Slijepča mosta, Ribarevina, Ramčine , Okladi, zatim potrošači koji se napajaju sa trafostanice ''Šćepanica'' ,Koritski kraj, Godijevo, Goduša, Žurena, Dubovo, Prijelozi, Pripčići. Bez napona je i bistrički kraj, Kukulje, Sela''..... Marković ističe da ima mnogo pojedinačnih kvarova, te da su ekipe na terenu, posljedice nevremena se saniraju, a stubovi će biti zamijenjeni narednih dana.

Usljed velikih padavina i začepljenja propusta za atmosfersku kanalizaciju voda se izlila po putu u neposrednoj blizini Doma za stare u naselju Medanovići. Slična situacija je bila i u naselju Malo polje-Rakonje gdje je usljed začepljenja propusta na magistrali i ispod željezničke pruge voda preplavila put kroz naselje.

"Situacija protekle večeri je bila krajnje dramatična i prijetila je opasnost da voda prodre u podrumske prostorije moje kuće.Inače,voda je preplavila dvorišta nekoliko kuća i mi mještani smo se gotovo čitave noći borili sa vodenom stihijom. Razlog za naše nedaće su začepljeni propusti pored magistrale i ispod pruge" kazao je mještanin Rakonja Mladjen Mrdak.

Opštinski sekretar za stambeno komunalne poslove i saobraćaj Dejan Luković saopštio je "Vijestima" da je usljed nevremena i velike količine padavina stanje na nekim opštinskim područjima poprimilo oblik dramatičnosti.

"Preksinoć je mehanizacija intervenisala na mnogim kritičnim mjestima i spriječeno je da se pričini veća šteta.Juče su radnici Vodovoda "Bistrica" i Komunalnog preduzeća "Lim" uz pomoć mehanizacije očistili propuste na Medanovićima i u Rakonjama što je donijelo dodatnu olakšicu tamošnjim mještanima. Inače,od ranih jutarnjih sati utovarne lopate i snjegočistači su bili na terenu kako bi puteve učinili prohodnim" kazao je Luković.

Kako je naveo mehanizacija je intervenisala i u selima Ostrelj i na lokalnom putu Ribarevine-Ramčina-Femića Krš jer je došlo do izlijevanja tamošnjih potoka kao i na putu Rasovo-Boljanina gdje je Boljaninska rijeka potkopala lokalni put.

"Situacija je pod kontrolom i mehanizacija i ljudstvo su u stalnoj pripravnosti da bi intervenisali gdje bude potrebno" dodao je Luković.

Ugrožena područja juče je obišao predsjednik SO Džemal Ljušković najavivši da će pričinjena šteta biti sanirana.

Bonus video: