Damir Radončić nagovorio Pepa Gvardiolu da bude sportski ambasador Crne Gore

"On malo traži, a nudi nam čitav svijet na dlanu. Ušao sam u pregovore sa ljudima iz Vlade, tako da je na njima da donesu odluku"
158 pregleda 35 komentar(a)
Ažurirano: 15.01.2013. 12:27h

Dok razni svjetski mediji nagađaju o budućem angažmanu bivšeg trenera "Barselone" Pepa Gvardiole, najpoznatiji Katalonac bi uskoro, prema pisanju Fokusa, mogao da postane sportski ambasador Crne Gore.

Gvardiolin prijatelj rukometaš Damir Radončić kaže da, ukoliko ljudi iz crnogorske Vlade budu imali sluha, Pep bi rado prihvatio ovu funkciju.

"On malo traži, a nudi nam čitav svijet na dlanu. Ušao sam u pregovore sa ljudima iz Vlade, tako da je na njima da donesu odluku. Kao što znate, Gvardiola je u maju otišao iz Barselone nakon što je za četiri sezone osvojio sve trofeje i postavio mnoge nacionalne i lokalne rekorde. Ovo je odlična prilika za Crnu Goru“, kaže Radončić.

Inače, ljetos je kao grom iz vedra neba odjeknula vijest da je kod svog prijatelja u Tivtu doputovao nekadašnji trener "Barselone", kako je ranije najavio Radončić.

Radončić i fudbaler Pep upoznali su se dok su bili članovi katarskog kluba "Al Ahli", a onda se prijateljstvo razvilo.

Radončić i fudbaler Pep upoznali su se dok su bili članovi katarskog kluba "Al Ahli", a onda se prijateljstvo razvilo

Prvu noć su proveli u čuvenom restoranu ‘Forza Mare’ kod Damirovih drugova Miška i Bojana Joketića.

"Večera je bila izvanredna i sjedjeli smo do kasno. Gosti iz Katalonije su izjavili da odavno nijesu jeli tako ukusnu hranu, a na kraju je Pep pozvao kuvara i rekao gazdi Mišku da žali što i dalje nije trener ‘Barse’, jer bi odmah sa njim pregovarao oko transfera kuvara u najbolji klub na svijetu.“

A kad je večera bila gotova Pep je htio je da plati, na šta mu je gazda Miško rekao da ne može i da mora da sluša šta mu je naređeno.

Pep ga je pitao ko je to naredio, a gazda Miško mu je rekao da je "Gvardiola od Crne Gore" zabranio da on bilo šta plaća, što je Pepa prilično zbunilo. Interesovao se ko je taj novi "Gvardiola", piše Fokus.

Onda mu je Miško pokazao Damira, a prisutni su zajedno sa Pepom prsnuli u smijeh.

"Vrijeme smo provodili po najljepšim diskretnim plažama i restoranima. Malo je reći da su svi bili oduševljeni. Nešto što nijesam u novinama izjavljivao to je da je zadnju noć bio dobro opušten. Poslije večere je vozio katamaran od Ćatovića mlina (kod Risna) do Tivta. Bio je stavio mornarsku kapu i vikao iz sveg glasa: ‘Ajmo Montenegro, Ajde Crna Goro, Đesi, đesi đeee’…“

Pep je na kraju posjete rekao Damiru da ne pamti da mu je iđe bilo ljepše, spontanije i mirnije. Svugdje gde su bili naišli su na srdačan doček, pa se proslavljeni trener "Barselone" osjećao kao na Nou Kampu. Zbog toga je, kako kaže Damir, i pristao da bude crnogorski sportski ambasador.

"Ministar turizma"

Damir Radončić je, smatraju neki, uradio više za crnogorski turizam nego možda i sam ministar turizma. Njegov gost je, nakon Gvardiole, bio i Albert Puig, koordinator svih mlađih kategorija "Barse", odnosno čovjek koji je 10 godina bio trener Gvardioli, Ćaviju, Inijesti, Mesiju…

I holandska fudbalska zvijezda, direktor omladinskog pogona čuvenog „Ajaksa“, Ronald De Bur bio je kod svog prijatelja u Tivtu. I to dva puta!

"Ronald se zaljubio u Boku i na sastanku sa ljudima iz opštine ponudio je otvaranje međunardonog fudbalskog kampa ‘Ajaksa’ u Tivtu. Svi koji se bave sportom znaju šta to znači i kako bi lijepo Tivat mogao da živi od toga. Istakao bih na kraju da će svi oni ponovo doći u Crnu Goru“, kaže Damir i dodaje da je zahvalan svim svojim prijateljima koji su mu pomogli u organizaciji dočeka.

Bonus video: