Mještani tvrde da put uništavaju kamioni zakupaca: Bez džipa se ne može do Bukove Poljane

Sve što su mještani sanirali na ovom putu, kamioni nekoliko preduzimača koji eksploatišu šume su uništili. Svaka obilnija kiša stanje dodatno pogorša”, kaže Milorad Milović
143 pregleda 0 komentar(a)
Bukova Poljana, Foto: Dragana Šćepanović
Bukova Poljana, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 22.06.2018. 14:04h

Mještani zaseoka Bukova Poljana, u blizini Bara Kraljskih kod Kolašina, tvrde da uskoro neće moći da koriste seoski put koji su gradili, jer ga svakodnevno uništavaju kamioni zakupaca privatnih šuma.

Put je važan za nekoliko desetina vlasnika kuća i imanja, a novinarka “Vijesti” uvjerila se da je njime nemoguće proći osim pješke ili terenskim vozilom.

“Od prije nekoliko ne mogu više putničkim automobilom do svoje kuće. U toj kući živi i moja sestra koja je lice sa posebnim potrebama. Strah me i da pomislim šta bi bilo kada bi joj zatrebala hitna pomoć. Sve što su mještani sanirali na ovom putu, kamioni nekoliko preduzimača koji eksploatišu šume su uništili. Svaka obilnija kiša stanje dodatno pogorša”, kaže Milorad Milović.

On priča da su put gradili mještani i često plaćali sanaciju djelova puta, odnosno pravili odvode kako ga bujice ne bi uništavale.

Milović ističe da je neophodno da nadležni povedu računa o tom i ostalim seoskim putevima, koje svakodnevno uništavaju kamioni natovreni građom.

“Koliko je meni poznato, više od 100 je rješenja kojima je dozvoljena sječa u privatnim šumama. Svi ti preduzimači bi trebalo da odvajaju dio svoje zarade kako bi se ulagalo u puteve. Mi ovakvo stanje više ne možemo da trpimo“.

Milović ističe da su koncesionari Ljubiša Kuburović i Vesko Vujisić više puta ulagali novac u sanaciju puta.

“Kuburović i sada popravlja jedan dio puta i vrlo je savjestan prema nama mještanima. Vujisić i on kada pada kiša obustave odvoženje građe, pa tako se izbjegne i dodatno uništavanje raskavšene podloge puta. Nažalost, to nije slučaj sa ostalima”.

Bonus video: