Mještani Gornjih i Donjih Brezana tražili od policije dozvolu za 24-časovnu blokadu puta

Mještani su sa blokadom puta počeli kako bi spriječili radove na 410 KW dalekovodu “Lastva–Pljevlja” ali i “natjerali” Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) na, kako su istakli, odgovorniji odnos
70 pregleda 0 komentar(a)
Mještani Gornjih i Donjih Brezana, Foto: Svetlana Mandić
Mještani Gornjih i Donjih Brezana, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 22.06.2018. 13:41h

Mještani Gornjih i Donjih Brezana u Pivi tražili su od policije dozvolu da od 27. juna nastave sa blokadom puta u selu i to 24 časa, a ne od sedam do 17 časova, koliko trenutno traje blokada.

Mještani su sa blokadom puta počeli kako bi spriječili radove na 410 KW dalekovodu “Lastva–Pljevlja” ali i “natjerali” Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) na, kako su istakli, odgovorniji odnos.

Poručili su da će put blokirati sve do ispunjenja zahtjeva, a to je popravka oko 12 kilometara lokalnog puta, investiranje u vodovodnu mrežu i pravičnu naknadu za uništena imanja.

"Komisija CGES-a i predsjednik odbora mještana Milonja Blagojević obišli su put kako bi se utvrdila šteta. Predstavnici Mjesnog odbora imali su sastanak sa predjsjednikom Opštine Plužine Mijuškom Bajagićem i glavnim administratorom Vladimirom Kneževićem koji su obećali da će lokalna uprava učestvovati sa trećinom novca za izgradnju vodovoda", kazali su mještani "Vijestima".

Trećinu novca traže da obezbijedi resorno ministarstvo, a trećinu CGES jer je, kako su kazali, red je da kompanije koje na određenom prostoru posluju i stiču ogroman profit dio tog profita vrate društvu i zajednici. Za izgradnju vodovoda potrebno je oko 240 hiljada eura.

Iz CGES-a su ranije saopštili da će izvođač radova, "Energomontaža", učestvovati u sanaciji oštećenja koja su oni prouzrokovali, a da će CGES učestvovati u obezbjeđenju dijela novčanih sredstava za sanaciju puta. Spremni su i za donaciju kada je u pitanju vodosnabdijevanje, iako taj problem nije u njihovoj nadležnosti.

Bonus video: