Ministarstvo prosvjete zaboravilo na studente fizioterapije

"Studenti participacije u iznosu od po 45 eura primaju iz razloga što u Igalu ne postoji studentski dom i menza"
57 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2013. 15:18h

Studentima Fakulteta primijenjene fizioterapije Univerziteta Crne Gore iz Igala Ministarstvo prosvjete nije isplatilo dvije zaostale mjesečne dotacije, za maj i jun 2012. godine,u iznosu od po 45 eura, kao i dvije redovne mjesečne participacije za novembar i decembar 2012. u iznosu od po 45 eura.

Iz Studentskog vijeća tog fakulteta je saopšteno da će se poslije 20. januara kao neizmirena participacija tretirati participacija za januar ove godine.

"Studenti ovog Fakulteta mjesečne participacije u iznosu od po 45 eura primaju iz razloga što u Igalu ne postoji studentski dom i menza. Svakako da navedeni iznos nije adekvatan ali eto, samo tražimo da bude redovan“, ističu studenti Fakulteta primijenjene fizioterapije.

Oni smatraju da je nadležni resor imao dovoljno vremena da uplati sredstva.

Studentsko vijeće Fakulteta primijenjene fizioterapije napominje da su nekoliko puta od nadležnih obećane uplate pomenutih sredstava međutim to je bilo kao na čašicu, krajem decembra 2012. godine uplaćeno je po 45 eura za april prošle godine.

"Ovim putem apelujemo na Ministarstvo prosvjete da uplati sredstva do početka nastave u ljetnjem semestru ove studijske godine a to je četvrti februar, u suprotnom, o našim aktivnostima biće obaviješteni, kako javnost tako i nadležni organi. O uplatama biće javnost obaviještena“, zaključuju u Studentskom vijeću Fakulteta primijenjene fizioterapije.

Galerija

Bonus video: