Akcija "Za vojnu neutralnost Crne Gore"

Grupa građana koja se zalaže " za vojnu neutralnost Crne Gore" danas podijelila letke sa svojim zahtjevima
53 pregleda 78 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2013. 21:03h

Grupa građana Crne Gore danas je u centru Podgorice dijelila letke u kojima se zagovara vojna neutralnost Crne Gore u međunarodnim odnosima.

“Nećemo dozvoliti da crnogorska vlada zanemari većinski stav slobodnih građana koji ne žele da njihova država postane dio bilo kog vojnog, ratnog saveza. Nećemo dozvoliti, jer nas na to upućuje naša slobodarska tradicija”, poručuje ova grupa građana.

Jedna od aktivista koji su izveli današnju akciju je i dr Mirjana Kuljak, profesor Univerziteta Crne Gore koja je i ranije istupala protiv članstva Crne Gore u NATO ili u bilo kojem drugom vojnom ili ratnom savezu.

"Želimo da ovom i mnogim sljedećim akcijama dopremo do što više slobodnih pojedinaca, da pitanje koje je na javnoj sceni postavljeno kao "Za ili protiv NATO" zamijenimo zahtjevom "Za VOJNU NEUTRALNOST CRNE GORE". Pozivamo sve građane da „Prihvate, Umnože i Podijele“ flajer dostupan na portalima dnevnih glasila", naglasila je dr Kuljak.

Ankete pokazuju da većina građana ne podržava članstvo u Alijansi, iako je to politika koju Vlada godinama pokušava da promoviše kroz više komunikacionih strategija i kampanja.

Bonus video: