Ako želite da učinite dobro djelo - imate priliku za to

Eraković je kazala da Klub dobrovoljnih davalaca “23. oktobar” organizuje veliku akciju 23. januara
2 komentar(a)
Davanje krvi, Foto: Luka Zeković
Davanje krvi, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.01.2013. 10:12h

Iz Zavoda za transfuziju krvi pozvali su sve dobrovoljne davaoce da daju krv, kako bi uvijek imali optimalnu količinu dragocjene tečnosti.

Transfuziolog Zavoda Nela Eraković kazala je da su, uobičajeno, imali slabiji odziv dobrovoljnih davalaca tokom praznika, pa su smanjene zalihe krvi.

Ona je istakla da, zahvaljujući brojnim planiranim dobrovoljnim akcijama u decembru, imaju dovoljne zalihe krvi, ali da bi im mnogo pomoglo da se i tokom januara odazove što veći broj dobrovoljnih davalaca.

“Bilo je mnogo neradnih dana i time manji broj dobrovoljnih davalaca, pa je prava prilika za sve humane i odgovorne ljude da i u novoj godini budu humani, da posjete Zavod da bi pomogli da se obnove postojeće zalihe krvi”, kazala je Eraković.

Ona je naglasila da na kraju svake godine zaposleni u Zavodu prave plan akcija davanja krvi za narednu godinu i da je najavljeno nekoliko dobrovoljnih akcija davanja krvi.

Eraković je kazala da Klub dobrovoljnih davalaca “23. oktobar” organizuje veliku akciju 23. januara.

Ona je rekla da se u Zavodu krv može donirati svakog dana od 7 do 15 sati, uz preporuku da je to najbolje učiniti u jutarnjim časovima.

Bonus video: