Gradilišta zapečaćena, kazne do 1.000 eura

"Vijestima” je rečeno da je zapečaćeno nekoliko stambeno-poslovnih objekata i hotela koji se grade od Budve do Petrovca, a izrečene su kazne od 100 eura za fizička lica do 500 i 1.000 za građevinske kompanije
88 pregleda 0 komentar(a)
Zapečaćeno gradilište, Foto: Komunalna policija
Zapečaćeno gradilište, Foto: Komunalna policija
Ažurirano: 21.06.2018. 12:29h

Inspektori budvanske Komunalne policije i inspekcije zapečatili su juče 25 gradilišta, nakon što je utvrđeno da investitori ne poštuju zabranu izvođenja radova koja je stupila na snagu 15. juna na cijeloj teritoriji opštine.

"Vijestima” je rečeno da je zapečaćeno nekoliko stambeno-poslovnih objekata i hotela koji se grade od Budve do Petrovca, a izrečene su kazne od 100 eura za fizička lica do 500 i 1.000 za građevinske kompanije.

Opštinskom odlukom zabrana gradnje trebalo je da stupi na snagu još 15. maja za ekskluzivnu i prvu zonu, uz samu obalu, ali je prećutno investitorima bilo dozvoljeno još desetak dana da grade.

Zabrana za preostale djelove - drugu, treću i četvrtu zonu, stupila je 15. juna. Od tada niko više nije smio da gradi, jer je uveliko počela sezona i u Budvi već odmara više od 20.000 turista.

Građevinci i mašine, međutim, nastavile su rad na mnogim gradilištima, što je dovelo do akcije Komunalne policije.

“Komunalni inspektori su shodno Odluci o komunalnom redu o zabrani izvođenja građevinskih radova za vrijeme trajanja turističke sezone vršili kontrole na teritoriji cijele opštine. Tom prilikom su preduzete upravne mjere i radnje prema 25 odgovornih lica, investitora i izvođača, koji su i pored zabrane koja je stupila na snagu izvodili građevinske radove na svojim objektima“, navodi se u zapisniku Komunalne policije.

Tokom ljetnjih mjeseci zabranjeni su bilo kakvi radovi.

Bonus video: