Ljekarka Instituta za bolesti djece tužila roditelje

Dr Mira Samardžić tužbom od roditelja traži da isplate 15.000 eura za nadokandu nematerijalnih troškova zbog, "neistinitih navoda iznijetih u emisiji "Robin Hud""
468 pregleda 30 komentar(a)
Dječija bolnica, Foto: Boris Pejović
Dječija bolnica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.01.2013. 09:34h

Ljekarka u Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore dr Mira Samardžić tužila je Miraša Bulatovića i Mlađena Baošića, koji su u javnost iznijeli nezadovoljstvo liječenjem u toj ustanovi.

Tužbom je traženo od Bulatovića i Baošića da isplate 15.000 eura za nadokandu nematerijalnih troškova zbog, kako tužilac smatra, neistinitih navoda iznijetih u emisiji "Robin Hud".

Iz NVO "Krug života", čiji su članovi tuženi, takvu reakciju najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori i ljekarke nazvali su "neprimjerenom".

"Zbog nemogućnosti dobijanja potrebne i nužne pomoći od strane dr Samardžić kao jedinu mogućnost da zaštite svoju djecu Bulatović i Baošić su vidjeli u obraćanju preko medija. Nakon i tog neuspjelog pokušaja, jer KC i dr Samardžić nijesu udostojili i ispoštovali svoje pacijente da daju bilo kakvo objašnjenje za ovakav tretman, uslijedila je tužba kojom se traži 15.000 eura od Vukovih i Andrejevih roditelja", kazao je predsjednik udruženja Dejan Cvijanović.

On je napomenuo da nije prvi put da KCCG vrši pritisak na članove NVO "Krug života", ali da Bulatović i Baošić neće ostaviti bez odgovora dr Samardžić i Institut, pa će u skladu sa do sada prikupljenim informacijama i dokumentacijom, uzvratiti pokretanjem postupaka protiv njih.

Iz Kliničkog centra nijesu odgovorili na navode NVO “Krug života”

"U tužbi navodi da ona, odnosno Odjeljenje za endokrinologiju prima pacijente u ambulanti isključivo određenog dana svaki ljekar pojedinačno, da su njeni dani ponedjeljak i srijeda, te da ne može da primi 'tuđe' pacijente. Što se dešava ako njen pacijent padne u komu u četvrtak? Da li to znači da treba da čeka ponedjeljak da bi se pacijent pregledao?", zapitao je Cvijanović.

On navodi da je knjiga koja je prodata Bulatoviću u Institutu djelo prof. dr Božidara Bojovića.

"Postavlja se pitanje kako može da se vrši prodaja bilo kakve medicinske literature u prostorijama KC. Pogotovo što nije izdat račun za kupovinu knjige. A u kontaktu sa prof. dr Bojovićem smo upoznati da on nikome nije dao takvo ovlašćenje, osim za to registrovanim prodajnim mjestima".

Iz Kliničkog centra nijesu odgovorili na navode NVO “Krug života”.

Bonus video: