Nakon PG saobraćaja, i BLT spustio cijenu karte na 0.40 eura

"Očekujemo da će nas pomoći nadležni iz Glavnog grada, subvencijama, suzbijanjem nelegalnog prevoza"
57 pregleda 0 komentar(a)
BLT, autobus, Foto: Boris Pejović
BLT, autobus, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.01.2013. 09:13h

Autobuska karta na gradskim linijama kojima voze autobusi preduzeća "BLT", čiji je vlasnik Božo Bulatović, od prvog januara košta 40 centi, što je za duplo niže od dosadašnje.

Početkom novembra prošle godine "PG saobraćaj" je snizio cijenu karti na 40 centi.

Bulatović je tom prilikom izjavio da neće smanjivati cijene karti, jer mu se to ne isplati.

On je juče „Vijestima” kazao juče da su odlučili ipak da snize cijenu na 40 centi, iako tek sada neće biti rentabilni.

PG saobraćaj spreman da cijenu karte spusti na 20 centi, samo da ukloni "divljake" >>>

“I sa cijenom od 80 centi, bili smo u gubitku. Gorivo je skupo, tu su troškovi održavanja, nelegalni prevoznici, zbog svega toga ne poslujemo pozitivno. Međutim, ovo je neki naš pokušaj da uradimo nešto za građane i ovaj grad, da idemo sa ovom cijenom. Očekujemo da će nas pomoći nadležni iz Glavnog grada, subvencijama, suzbijanjem nelegalnog prevoza. Svaka pomoć bi nam dobro došla”, kazao je Bulatović.

I sa cijenom od 80 centi, bili smo u gubitku. Gorivo je skupo, tu su troškovi održavanja, nelegalni prevoznici, zbog svega toga ne poslujemo pozitivno. Međutim, ovo je neki naš pokušaj da uradimo nešto za građane i ovaj grad, da idemo sa ovom cijenom

"Siguran sam da idemo na svoju štetu, ali šta da se radi. Oduvijek je cijena karte bila jednaka cijeni litra goriva, tako da je i cijena autobuske karte od 80 centi bila značajno ispod te granice, a tek ova sad je", kazao je ranije Bulatović.

Bulatović je krajem novembra smanjio cijene mjesečnih karata, a ranije je kazao da dnevne karte neće smanjivati dok se ne smanje cijene goriva i eventualnih subvencija od strane Glavnog grada.

Bonus video: