Na Žabljaku 2013. dočekana veselo i bez incidenata

Zna se jedino da se, uglavnom kroz trodnevne aranžmane, u hotelima tražio krevet više
75 pregleda 1 komentar(a)
Nova godina Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Nova godina Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 01.01.2013. 15:18h

Niko ne može dati ni približno tačan podatak koliko je gostiju provelo novogodišnju noć negdje na Durmitoru. Zna se jedino da se, uglavnom kroz trodnevne aranžmane, u hotelima tražio krevet više, da su vikendice bile maksimalno popunjene i da se u privatnom smještaju moglo naći po neko mjesto.

Možda o dobroj posjećenosti najbolje govori podatak da je u hotelu "Planinka" uz Zvezde granda, novu godinu dočekalo 417 gostiju, što je statistički jedna od najposjećenijih novogodišnjih noći. Maksimalan buking zabilježili su i ostali hoteli, kafići i noćni klubovi. Mnogi su najveseliju noć proveli u kućnoj atmosferi.

I što je najvažnije svugdje je bilo veselo i svečano, bez i najmanjeg incidenta. Poneka razbijena čaša ili flaša, petarde i vatrometi, podrazumijevaju se za ovu noć.

Zbog toga do podneva u gradu nije bilo gotovo nikog. Razumljivo je da su gosti zakasnili i na skijalište. Tamo je sva infrastruktura u pogonu. Snijega ima dovoljno a samo na nižim djelovima staza na Savinom kuku potreban je oprez jer bijelog pokrivača ponegdje nedostaje.

Bonus video: