Praznik mimoze : Sajam suvenira i eko hrane

Posjetioci će naredna dva dana imati priliku da saznaju više o starim zanatima i domaćoj proizvodnji hrane, ukrasa, nakita, odjevnih i upotrebnih predmeta
379 pregleda 0 komentar(a)
Sajam suvenira, Foto: Slavica Kosić
Sajam suvenira, Foto: Slavica Kosić

Sajam suvenira i eko hrane, koji je okupio 54 izlagača iz Crne Gore i svih bivših YU republika, otvoren je danas u hotelu Vojvodina .

“Ovo je i promocija preduzetništva, ali i prilika da se povežu privrednici iz Crne Gore sa onima iz regiona”, kazala je otvarajući sajam sekretarka za turizma i preduzetništvo Suzana Memarović ističući da se manifestacija organizuje u okviru jubilarnog 50. Praznika mimoze.

Gošće iz Makedonije izložile su rukotvorine sa pačvork izradom, a učesnica iz Kikinde zanimljive arnažamne od ljuštike (listova kukuruza), Miladin Pivljanin iz Budve pokazao je etno suvenire i nacionalnu nošnju Crne Gore.

Posjetioci će naredna dva dana imati priliku da saznaju više o starim zanatima i domaćoj proizvodnji hrane, ukrasa, nakita, odjevnih i upotrebnih predmeta .

Učenici Osnovne škole “Dašo Pavičić” organizovali su radionicu za najmlađe, dok učenici SMŠ “Ivan Goran Kovačić” , iz preduzetničkog kluba “Art and Craft će sav novac od prodaje njihovih proizvoda donirati u humanitarne svrhe.

Organizator Sajma koji će biti otvoren do nedjelje u 19 sati je Javna ustanova kulture “Herceg Fest”, u saradnji sa Sekretarijatom za komunalne djelatnosti i ekologiju Opštine Herceg Novi.

Bonus video: