Srednjoškolci demolirali autobus za Mataguže

Iz autobusa koji je saobraćao na liniji 22 iščupano 14 sjedišta, jednim je pogođen automobil koji je tuda prošao, a probijen je i krov harmonike
474 pregleda 24 komentar(a)
autobus Bulatović, Foto: Luka Zeković
autobus Bulatović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.12.2012. 17:14h

Grupa srednjoškolaca demolirala je autobus Gradskog saobraćaja “BLT", nakon što je vozač zaustavio autobus i pozvao policiju zbog eksplozija petardi u vozilu.

Šef saobraćaja Janko Bulatović ispričao je da su đaci ljuljali autobus - harmoniku, a potom bacali petarde, pa je vozač bio prinuđen da se zaustavi kod Logističkog centra "Voli", na putu iz Mataguža ka Podgorici.

Nakon što je vozač pozvao policiju, huligani su počeli da lome sve pred sobom u zadnjem dijelu autobusa, u kojem je bilo pedesetak putnika koji su u podne krenuli iz Zete.

Srednjoškolci u autobusima na liniji 22 bacaju petarde, puše, vrište...>>>

Bulatović je rekao da je juče iz autobusa koji je saobraćao na liniji 22 iščupano 14 sjedišta, da je jednim pogođen automobil koji je tuda prošao i da je čak i krov harmonike probijen.

"Prvo su nasilno otvorili zadnja vrata, a onda su počeli da izbacuju sjedišta iz autobusa i lome držače i stranice. Jedno sjedište, koje su bacili kroz prozor, udarilo je auto u pokretu, ali na svu sreću niko nije povrijeđen. U zadnjem dijelu je ostalo samo jedno sjedište koje nijesu izbacili. Iščupano je 14 sjedišta, uspjeli smo pokupiti samo tri, a i krov su probili šipkama koje su iščupali. Potpuno su opustošili zadnji kraj autobusa", rekao je Bulatović, istakavši da je pričinjena velika šteta i da će autobus najmanje dvadeset dana biti van upotrebe.

On je istakao da će podnijeti krivičnu prijavu protiv neidentifikovanih počinilaca.

“Već smo podnosili više prijava, ali još ništa nije riješeno. Morao sam poslati drugi autobus, jer ovaj više nije upotrebljiv", kazao je Bulatović.

On je istakao da su se incidenti i ranije dešavali na toj liniji i da vozači često moraju da zovu policiju da smiri putnike.

“Vijesti” su nedavno pisale o hororu na liniji 22, kada je vozač zaustavio autobus na Zabjelu i pozvao policiju, jer je grupa srednjoškolaca u bacala petarde, ljuljala dupke punu “harmoniku”, pušila, vrištala i galamila...

Vlasnik preduzeća "BLT" Božo Bulatović tada je kazao da da je takvo ponašanje srednjoškolaca učestalije pred Novu godinu i da vozačima nije svejedno da voze narod dok im petarde pucaju oko glave.

Bonus video: