Podgoričani, od vas zavisi: Spasimo Goricu snagom građanskih akcija

"Uvaženom ljekaru i humanisti, koji sabija Grad, uništava zelene površine i rekreativne zone, želimo što više čistog vazduha sa Gorice"
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.12.2012. 15:52h

Udruženje ljubitelja prirode i Gorice pozvali su građane da im se pridruže u borbi za očuvanje podgoričkog brda i svih zelenih površina u gradu, navodeći da se to može postići snagom građanskih akcija i peticija.Odbornici u Skupštini Glavnog grada su su usvojili petogodišnji plan Podgorice, kojim je odobrena izgradnju tunela kroz brdo Gorica.

Tunel će povezivati Zagorič sa centrom grada.Član Udruženja Zoran Bojović je kazao da je odluka podgoričke Skupštine samo još jedan veliki motiv za sve razumne građane koji vole, poštuju i brane svoj grad, da se sa još više snage i volje suprostave “diletantskim vizijama i sitnim interesima”.

Suprostavimo se diletantskim vizijama i sitnim interesima: Bojović

"Zar se na osnovu samo jednog jedinog papira, lociranog na pola word dokumenta, u okviru Strateškog plana razvoja, može donijeti odgovorna, razumna odluka o bušenju simbola Grada?"

"Kao i što smo očekivali, većina odbornika Skupštine Podgorice, javno su demonstrirali, po ko zna koji put, zapanjujuću dozu krupnog neznanja, slijepog poslušništva i totalne neodgovornosti prema sopstvenom gradu, njegovim simbolima i zdravlju građana”, navodi se u saopštenju.

Bojović se pita "kako je moguće da jedan odgovan, lokalni funkcioner, predstavnik naroda, podigne ruku za izgradnju tunela kroz pluća grada, park-šumu, brdo Goricu – a da pritom svoj stav ne potkrijepi činjenicama, dokumentima, studijama?"

"Zar se na osnovu samo jednog jedinog papira, lociranog na pola word dokumenta, u okviru Strateškog plana razvoja, može donijeti odgovorna, razumna odluka o bušenju simbola Grada?

Još od Javne rasprave, 13. novembra, mi smo tražili i nismo dobili odgovor na jedno jedino pitanje: “Na osnovu kojih studija i na osnovu kojeg javnog interesa želite da gradite tunel kroz Goricu?”.

Uprava grada koja svojim građanima ne može dati adekvatan odgovor na ovo jednostavno pitanje tako pokazuje da je sve samo ne servis građana", navodi se u saopštenju Udruženja.

Slijepo poslušništvo, neznanje, neodgovornost prema građanima: Sa sjednice Skupštine Glavnog grada

“Na osnovu kojih studija i na osnovu kojeg javnog interesa želite da gradite tunel kroz Goricu?”

"Gospodo odbornici, koji ste glasali bušenje Gorice, vaša primitivna odluka je još jedan veliki motiv za sve razumne građane koji vole, poštuju i brane svoj grad, da se sa još više snage i volje suprostave vašim diletantskim vizijama i vašim sitnim interesima.

Uvaženom ljekaru i humanisti, koji sabija Grad, uništava zelene površine i rekreativne zone, želimo što više čistog vazduha sa Gorice.

Borba za Goricu je tek počela i pozivamo sve građane Podgorice da nam se pridruže u očuvanju našeg svetog brda i svih zelenih površina u gradu.

Snagom građanskih akcija i peticija možemo se suprostaviti i pobijediti.

Sve zavisni od građana", zaključuje se u saopštenju Udruženja ljubitelja prirode i Gorice.

Galerija

Bonus video: