Reagovao Nenezić: Nijesam prijetio Ražnatoviću i izazivao tuču

Nenezić je napomenuo da su Ministarstvo prosvjete, prosvjetna inspekcija, Vlada i UCG obaviješteni o postupku direktora
165 pregleda 4 komentar(a)
cetinje, Foto: Savo Prelević
cetinje, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.12.2012. 11:30h

Povodom teksta “Idi kod Mila, ali te primiti neću”, reagovao je Milan Nenezić, koji je potvrdio da je tajni snimak njegovog razgovora sa direktorom Srednje stručne škole na Cetinju Ljubom Ražnatovićem autentičan i da ga je objavio zato “što razgovor predstavlja tipičan primjer diskriminacije u zapošljavanju”.

On je saopštio da je konkurisao za radno mjesto profesora u školi i da je, kao što se može čuti na snimku objavljenom na Jutjubu, direktor Ražnatović “demonstrirao potpuno otvorenu diskriminaciju i zlonamjeru” prema njemu.

“Tvrdnje koje direktor iznosi u vezi sa uslovima konkursa, mojih kvalifikacija, a posebno mog ponašanja i pozivanja na fizički obračun, apsolutno su neistinite i zlonamjerne, što ću sa zadovoljstvom dokazati u postupcima kod nadležnih organa. Snimak razgovora je sačinjen i objavljen jer ovo nije prvi slučaj da se lično susrećem sa ovakvom diskriminacijom. Takođe, objavljen je stoga što ovaj razgovor predstavlja tipičan primjer diskriminacije u zapošljavanju, koja je, nažalost, postala svakodnevna pojava. Ovakvo skandalozno ponašanje direktora jedne škole, blagovremeno je prijavljeno nadležnim organima i od njih je zatraženo zakonito postupanje”, saopštio je, između ostalog, Nenezić.

On je napomenuo da su Ministarstvo prosvjete, prosvjetna inspekcija, Vlada i Univerzitet Crne Gore obaviješteni o postupku direktora.

Bonus video: