Kad Ražnatović odbija nastavnika: Idi kod Đukanovića, ali te primiti neću

"Taj kandidat je bio moj đak i znam kakav je i taj kandidat nije za školu. On ne ispunjava uslove", kazao je Ražnatović
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.12.2012. 11:47h

Na Jutjubu juče je objavljen snimak razgovora direktora Srednje stručne škole na Cetinju Ljuba Ražnatovića i nepoznatog Cetinjanina koji se javio na konkurs za nastavnika, na kojem se može čuti kako Ražnatović govori da se on pita koga će zaposliti i da to on sigurno neće biti. Riječ je o tajnom audio zapisu koji je snimio kandidat za posao nastavnika, a koji se, prema informacijama “Vijesti”, preziva Nenezić.

Na pitanje ko je donio odluku da se izabere drugi kanddidat, Ražnatović kaže: “Ja... Direktor bira”. Ražnatović dalje objašnjava da je koleginica koja je primljena saobraćajni inženjer:

“U trenutku sam imao ovu diplomu pred sobom i odlučio sam onako kako sam odlučio. Tamo đe je jedan konkurisao bilo mi je lako, đe su dvoje, vidio sam što je jedno završilo, što je drugo. Primio ono što je najbliže tome fakultetu, ako nema ono što ja tražim, onda najbliže... Ne ispunjavaš uslove za to, ti si diplomirani mašinski inženjer...”.

Na prigovor da je inženjer drumskog saobraćaja, Ražnatović odgovara da je on ipak mašinski inženjer, da bi poslije najave kandidata da će “ovo da da gura”, direktor rekao: “Samo ti guraj, ja tebe neću primiti budi siguran poslije tvog ponašanja... Tebe neću primiti, imam pravo i da ne primim i da ispunjavaš uslove. Eto, samo da znaš... Imam pravo da te ne primim... I da si se javio jedini, ne bih te primio.... Imam svoj razlog”.

Slijedi pitanje kandidata kako se može dalje informisati i može li kod sekretara, Ražnatović kaže: “Kod sekretara se informiši, kod Mila Đukanovića, đe god oćeš, u novine”.

Nakon tvrdnje da je ovo kršenje ravnopravnosti u zapošljavanju i da je to krivično djelo, Ražnatović je kazao: “Dobro, ja ću u zatvor ići, ali tebe neću zaposliti. Je li jasno”.

Ražnatović, koji u srednjoj školi na Cetinju važi za tolerantnog kolegu, kazao je sinoć “Vijestima” da kandidat koji je poslao snimak sigurno nije snimio dio kada mu je prijetio i zvao ga vani da se fizički obračunaju. On dodaje da je tek kasnije saznao da je razgovor sniman.

"Taj kandidat je bio moj đak i znam kakav je i taj kandidat nije za školu. On ne ispunjava uslove. Došao je da mi prijeti i nije snimio da me poziva da se bijemo. Rekao sam mu i da je balavac kad me je pozvao da se bijemo, ne znam da li je to snimljeno, i da sa balavcima neću da se bijem", kazao je Ražnatović

On je rekao da ne može da se sjeti njegovog imena i da je na konkursu prošla žena koja je u školi dvije godine.

"Nikad još za 18 godina niko me nije prozivao sem taj momak", tvrdi Ražnatović

“On nije imao uslove. On je diplomirani mašinski inženjer. Doduše, ni drugi kandidat nema potpune uslove. Od dva kandidata koji ne ispunjavaju uslove ja sam primio onog koji radi već dvije godine, koji ima porodicu, troje djece i nezaposlenog supruga", kazao je Ražnatović.

On je potvrdio da mu je kazao da se može žaliti novinarima i Milu Đukanoviću.

"Ali ne Milu kao Milu, nego kao nekome ko je premijer. Jedinu nepravilnost koju sam u životu napravio je kada sam njega prebacio iz gimnazije u moju školu i pomogao mu da završi školu, ali nema veze... Nikad još za 18 godina niko me nije prozivao sem taj momak", tvrdi Ražnatović.

Galerija

Bonus video: