Tri sedmice čekali da im poprave kablovsku i internet

Ivanovići kažu da radnici Telekoma nijesu željeli da se ozbiljno pozabave njihovim problemom punih 20 dana, iako su kvar prijavili odmah
14 komentar(a)
Srđan Ivanović, Foto: Luka Zeković
Srđan Ivanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.12.2012. 17:09h

Porodici Ivanović iz Dalmatinske ulice u Podgorici tek poslije više od dvadeset dana peripetija popravljen je kvar zbog kojeg nijesu imali internet i kablovsku i to nakon što su se zbog toga požalili "Vijestima".

Srđan Ivanović kazao je "Vijestima" da dvadeset dana radnici Telekoma nijesu željeli da se ozbiljno pozabave tim problemom, iako je prijavio kvar istog dana, kada je ostao bez interneta i kablovske.

“Prvo smo čekali nekoliko dana da dođu majstori. Međutim, tada majstor nije otklonio kvar, već samo ispitao navodno gdje je prekid. Pitao me na koje smo sanduče priključeni, kako se otvara kutija. Rekao sam da znam to, sam bih popravio kvar. Majstor je otvorio sve kutije, nakon čega je ustanovio da kvar navodno nije u njegovoj nadležnosti, već da je problem do kabla od kutije do kuće. Majstor je otišao, a kutije ostavio otvorene”, kazao je Ivanović.

Reporteri “Vijesti” su vidjeli otvorene kutije i neizolovane kablove, kada su posjetili porodicu Ivanović i nakon toga kontaktirali nadležne iz Telekoma.

“Prvo smo čekali nekoliko dana da dođu majstori. Međutim, tada majstor nije otklonio kvar, već samo ispitao navodno gdje je prekid. Pitao me na koje smo sanduče priključeni, kako se otvara kutija. Rekao sam da znam to, sam bih popravio kvar

Ivanović smatra da su majstori krivi za taj kvar, jer kada su dolazili, nijesu izolovali kablove, i tokom nevremena došlo je do pražnjenja.

“Kada su sve popravili nakon nekoliko dana, opet nijesu izolovali kablove, niti zatvorili kutije, a za rupu koju smo probušili, predložili su nekoga iz Tološa koji jeftino pravi kutije. Internet smo imali samo jedan dan i opet smo ostali bez signala. Odmah sam ih ponovo pozvao, ali su mi kazali da je veza u prekidu i da to nije do njih. Imao sam vajrles pa sam pretpostavio da je pao napon, a pošto kablovi nijesu bili izolovani crkao je resiver, što sam im i rekao”, kazao je Ivanović.

Ivanović je rekao da su majstori prije nekoliko dana zamijenili resiver, koji je bio pokvaren, i ovaj put izolovali kablove.

Radović: Pomogli smo, iako nijesmo morali

Portparolka “Telekoma” Jovanka Radović, međutim, tvrdi da je kvar bio do instalacija u kući i da je predočeno vlasnicima šta treba da učine kako bi se trajno riješio problem.

“Monter Telekoma je ponovo intervenisao kod korisnika i servis je u funkciji. Dogovor je da se korisnik javi kada bude pripremio uslove za trajno prespajanje, što bi riješilo pomenuti problem", kazala je Radović.

Monteri Telekoma se angažuju kad god je to moguće da pomognu korisnicima, iako problemi u kućnoj instalaciji nijesu u nadležnosti naše kompanije

“Monteri Telekoma se uprkos tome angažuju kad god je to moguće da pomognu korisnicima, iako problemi u kućnoj instalaciji nijesu u nadležnosti naše kompanije”, istakla je Radovićeva.

Radovićeva je kazala da su imali veliki broj grupnih kablovskih smetnji, te njihove kablovske ekipe nijesu mogle ranije završiti posao.

"Naš monter je četvrtog decembra u okviru objekta otklonio smetnje, tako da je servis proradio. Nakon toga je bilo potrebno postaviti spojnicu za kablove na tom mjestu”, rekla je Radovićeva.

Bonus video: