prekinut štrajk đaka

Pljevlja: Strunjašu posao u drugom polugođu?

Učenici će od ponedjeljka ponovo sjesti u đačke klupe koje su napustili prije sedam dana
0 komentar(a)
Srednja sstručna škola, Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Srednja sstručna škola, Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 22.12.2012. 18:17h

Tridesetak učenika Srednje stručne škole juče popodne su prekinuli štrajk glađu, koji su dan ranije počeli zbog odluke direktora škole Mervana Avdovića da njihovom omiljenom profesoru Bojanu Strunjašu uruči rješenje o prestanku radnog odnosa.

Jedan od učenika P.L. kazao je da su se na takav korak odlučili, jer su dobili uvjeravanje da će Strunjaš u drugom pologođu početi da radi u toj obrazovnoj ustanovi.

Na pitanje od koga su dobili takvu informaciju on je kazao da im je to reklo više ljudi. Neki od učeniku su rekli da su takvu informaciju dobili od Strunjaša.

Učenici će od ponedjeljka ponovo sjesti u đačke klupe koje su napustili prije sedam dana, kada su saznali da Strunjašu neće biti produžen ugovor o radu.

Strunjaš je nepune tri godine na određeno radio u Srednjoj stručnoj školi, a u ponedjeljak mu je petnaestak dana prije zimskog raspusta, uručen otkaz, a na to radno mjesto primljena je profesorica Jelena Bajić. Prije angažmana u školi, bio je opozicioni poslanik u Skupštini Crne Gore.

Učenici su kazali da je prethodna noć bila naporna i da im je bilo hladno iako su imali grijanje, koje je bilo uključeno cijelu noć.

„Hvala đacima što su me podržali, a oni koji su mi sve ovo priredili, neka se preispitaju ko njih podržava“, rekao je Strunjaš

Direktor škole ni juče nije želio da komentariše dešavanja u školi nastala nakon što je Strunjašu uručio rješenje o prestanku radnog odnosa, navodeći da ne želi da daje izjave medijima i da će se u narednom periodu obratiti saopštenjem, ukoliko bude smatrao da za tim ima potrebe.

„Na moju molbu učenici su juče prekinuli štrajk glađu i vratili se na nastavu. Ne znam da li ću biti vraćen na svoje radno mjesto, ali znam da ovu situaciju nisam mogao više izdržati. Nisam želio da đaci stradaju zbog mene“, rekao je Strunjaš.

Učenici su juče za uspomenu svom omiljenom profesoru uručili peticiju podrške, koju je potpisalo 800 učenika od 830 koliko nastavu pohađa u toj obrazovnoj ustanovi.

„Hvala im što su me podržali, a oni koji su mi sve ovo priredili, neka se preispitaju ko njih podržava“, rekao je Strunjaš.