Na vrtić u Golubovcima će se pričekati još dvije godine

“Nije takva situacija kad treba da se uberu neki prihodi ili blagodeti koje ima područje zetske ravnice", kazao je Bečić
100 pregleda 2 komentar(a)
vrtić Golubovci, Foto: Vesko Belojević
vrtić Golubovci, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 21.12.2012. 19:51h

Dječji vrtić u Golubovcima trebalo bi da bude završen do februara 2015. godine, iako je njegovo otvaranje do sada najavljivano za prvi septembar prošle i ove godine.

Direktorica Agencije za izgradnju i razvoj Nada Mugoša je na sjednici Glavnog grada, odgovarajući na odborničko pitanje odbornika Socijalističke narodne partije Alekse Bečića, saopštila da je prema podacima Direkcije javnih radova najnoviji rok za završetak vrtića, februar 2015. godine.

Bečić je kazao da sudbina vrtića u Golubovcima predstavlja primjer maćehinskog odnosa izvršne vlasti u Podgorici prema gradskoj opštini Golubovci.

“Nije takva situacija kad treba da se uberu neki prihodi ili blagodeti koje ima područje zetske ravnice, kad treba da se eksploatiše šljunak... Ali, kada treba da se uloži u područje Zete, tu staje sva priča”, kazao je Bečić.

Odbornik SNP-a kazao je da su mještani Zete prinuđeni da svih ovih godina vode svoju djecu u po 15 ili 20 kilometara udaljene vrtiće u Podgorici, zato što na području GO Golubovci ne postoji takav sadžaj koji je “elementarni nivo savremenog življenja”.

Mališani iz Zete će do završetka novog vrtića i dalje ići u postojeći „Zvjezdani vrt”, koji 15 godina radi u adaptiranoj zgradi Doma zdravlja. Zbog skučenog prostora u objektu se ne može organizovati cjelodnevni boravak, a djeca, podijeljena u dvije smjene, borave u dvije prostorije od po 25 kvadrata.

Zbog skučenog prostora u objektu se ne može organizovati cjelodnevni boravak, a djeca, podijeljena u dvije smjene, borave u dvije prostorije od po 25 kvadrata

Izgradnja novog vrtića u Golubovcima započeta je sredinom marta 2010. godine, na parceli koju je za tu svrhu Glavnom gradu poklonio bračni par Đuretić iz Mojanovića.

Do kraja 2011. godine završen je veći dio radova, koje izvodi preduzeće “GP Cetinje”.

Ugovorena vrijednost radova za vrtić, koji je izgrađen na površini od 1.700 kvadrata i moći će da primi 150 mališana, iznosi 1.683.344 eura.

Novi vrtić ima zaseban ulaz sa tremom u kojem će biti četiri prostorije sa pratećim sadržajima za boravak djece uzrasta od tri do šest godina, kao i jaslice sa zasebnim ulazom i tremom u kojem su četiri prostorije za boravak mališana od jedne do tri godine.

Bonus video: