Na Božićnom bazaru prikupljeno 30.500 eura

Prikupljeno je oko pet hiljada eura više nego lani, kada su predstavnici ambasada i dugi učesnici bazara prikupili oko 25 hiljada eura
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.12.2012. 11:42h

Na ovogodišnjem dobrotvornom Božićnom bazaru koji Međunarodni klub žena Crne Gore nekoliko proteklih godina tradicionalno organizuje u Delta sitiju, u humanitarne svrhe prikupljeno je 30.500 eura.

Julijana Nedelkovska, supruga makedonskog ambasadora i jedna od organizatorki humanitarnog bazara kazala je "Vijestima" da su prikupljena novčana sredstva premašila njihova očekivanja.

"Prikupljeno je oko pet hiljada eura više nego lani, kada su predstavnici ambasada i dugi učesnici bazara prikupili oko 25 hiljada eura. Sav novac biće opredijeljen za kupovinu dijagnostičke opreme za Onkologiju, a bićemo u prilici da kupimo više opreme nego što smo planirali", kazala je Nedelkovska.

Zahvaljujući podršci kompanije Čelebić, kako je dodala, biće renoviran i dio Urgentnog bloka Kliničkog centra.

Božićni Bazar ove godine održan je pod sloganom "Humanost spaja svjetove". Bazar je okupio brojne ambasadore, predstavnike diplomatskih misija i međunarodnih organizacija u Crnoj Gori, kao i nekoliko stotina građana.

Posjetioci su imali priliku da se na jednom mjestu upoznaju sa oko dvadeset različitih kultura kroz ponuđene proizvode. Predstavnici ambasada 20-ak zemalja u Crnoj Gori, svaka na svoj način, predstavili su svoje države.

Ove godine humanitarnu akciju podržali su i dnevne novine, portal i TV Vijesti.

Božićnom bazaru prisustvovale su mnoge ugledne ličnosti iz javnog, kulturnog i političkog života, među kojima i ministar zdravlja Miodrag Radunović koji je otvorio bazar i crnogorski princ Nikola Petrović.

Bonus video: