Centar za djecu i mlade “Podgorica” slavi 64 godine postojanja

Otvorena je senzorna soba, za čije su opremanje sredstva od oko 13.000 eura obezbijedili Ministarstvo prosvjete i ambasada UAE
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.12.2012. 15:23h

JU Resursni centar za djecu i mlade “Podgorica” obilježio je 64 godine svog postojanja.

Učenici Centra pripremili su prigodan svečani program kojem su prisustvavale brojne zvanice iz kulturno-javnog života, predstavnici Ministarstva prosvjete i ambasadorka Ujedinjenih arapskih emirata Hafsa Abdulla Mohamed Sharif Alulama.

Recitacije, pjesme i monolozi učenika Centra nikog od prisutnih nisu ostavili ravnodušnim, jer su pokazali da iako su malo drugačiji, jednako mogu da budu talentovani i uspješni kao njihovi vršnjaci.

Otvorena je senzorna soba, za čije su opremanje sredstva od oko 13 hiljada eura obezbijedili Ministarstvo prosvjete i ambasada Ujedinjenih arapskih emirata, prostorija za predškolsko vaspitanje adaptirana sredstvima koje je obezbijedila Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, a najavljeno je renoviranje internata.

Direktor ustanove Zoran Bošković kazao je da je ustanova koja broji 68 učenika djece sa smetnjama u razvoju, prerasla u savremenu specijalnu ustanovu, koja osim kontinuirane edukacije i rehabilitacije učenika, pruža savjetodavnu pomoć svim redovnim predškolskim i školskim ustanovama u kojima su djeca uključena u redovan proces nastave.

“Naša ustanova otvorena je za saradnju sa brojnim udruženjima za pomoć djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim roditeljima, a naši predavači samo u prošloj godinu učestvovali su na 23 seminara u okviru IPA projekta”, kazao je Bošković.

Pomoćnik ministra kulture Željko Rutović naveo je da su jubileji prilika za pojedinačna i kolektivna podsjećanja za nove nagovještaje, potrebe i mogućnosti djece.

Galerija

Bonus video: