Otvoren Građanski biro na Cetinju

Prvi čovjek Cetinja, smatra da će rad novog servisa donijeti znatne benefite - kako lokalnoj upravi, tako i građanima
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.12.2012. 13:08h

Na Cetinju je otvoren Građanski biro, od kojeg se očekuje da građanima omogući što brže i jednostavnije dobijanje usluga, koje pruža lokalna uprava.

Biro su svečano otvorili gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović i ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Su Kej Braun, a samoj svečanosti prisustvovao je i ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković.

Prvi čovjek Cetinja, smatra da će rad novog servisa donijeti znatne benefite - kako lokalnoj upravi, tako i građanima.

"Od danas, mnoge će procedure, često duge i zamorne, biti prošlost - počev od pružanja usluga građanima, sve do interne komunikacije naših sekretarijata, direkcija i službi. Zato sam apsolutno uvjeren da će naš rad već u bliskoj budućnosti biti neuporedivo efektivniji, efikasniji i ekonomičniji, što je i naš ključni prioritet na planu internog djelovanja" kazao je Bogdanović.

Efikasniji i jednostavniji rad, naprednija komunikacija, uštede vremena, sredstava i energije, samo su neki od iskoraka koje bi trebalo da donose otvaranje Građanskog biroa.

Ambasadorka SAD Su Kej Braun smatra da je rad Prijestonici Cetinje na jačanju transparentnosti i efikasnosti, od izuzetnog značaja, jer predstavlja važan korak ka uspostavljanju prostijih i jednostavnijih administrativnih procedura.

"Posebno želim čestitati gradonačelniku Bogdanoviću i ovoj lokalnoj upravi, na njihovoj viziji i na naporima da njihove usluge prema građanima budu što brže i kvalitetnije. Vlada Sjedinjenih Američkih država već dugo radi sa subjektima iz Crne Gore na jačanju transparentnosti i efikasnosti jedinica lokalne samouprave i drago nam je što smo finansijski podržali ovaj projekata" kazala je Braun.

Ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković, smatra da su uspostavljanjem Građanskog biroao stvoreni uslovi za efikasniji rad i za ukidanje biznis barijera.

"Za Vladu Crne Gore, jako je važno da ima ovakve lokalne uprave, koje će inicirati i sprovoditi važne projekte. Stoga, čestitam Prijestonici Cetinje, ne samo na trudu, već i na čvrstoj riješenosti da probleme koji postoje ne guraju pod tepih, već da se uhvate u koštac sa njima i počnu ih rješavati" pohvalio je Bošković lokalnu vlast na Cetinju.

Inače, Građanski biro na Cetinju, uspostavljen je u sklopu implementacije Plana uvođenja efikasnije i transparentnije lokalne samouprave. Projekat je finansijski podržan od strane USAID, a u njegovoj realizaciji, koja je trajala od 15. marta do danas, učestvovali su Prijestonica Cetinje i Program efikasnog upravljanja u Crnoj Gori.

Građanski biro nalazi se u prizemlju zgrade Prijestonice Cetinje.

Galerija

Bonus video: