Filipović smjenjuje kadrove Franovića

Filipović nakon Franovićeve ostavke, krenuo u sređivanje nereda u kompaniji i nakon duge "pauze" počeo da se bavi svojim poslom
235 pregleda 10 komentar(a)
Branislav Filipović, Zarija Franović, Foto: Luka Zeković
Branislav Filipović, Zarija Franović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.12.2012. 14:22h

Izvršni direktor Željezničke infrastrukture (ŽICG) Branislav Filipović razriješio je dužnosti finansijsku direktoricu ove kompanije Zoricu Bešović.

Filipović nije odgovarao na telefonske pozive, ali je "Vijestima" u vrhu uprave ŽICG potvrđeno da je Bešovićka razriješena, i da joj je ponuđeno mjesto referenta u finansijskom sektoru.

Prema informacijama "Vijesti", Filipović je nakon prošlonedjeljne Franovićeve ostavke, iznuđene prijetnjom nekoliko direktora koji su mu pismom poručili da će ako to ne učini upoznati javnost sa njegovim neregularnim poslovima, krenuo u sređivanje nereda u kompaniji i nakon duge "pauze" počeo da se bavi svojim poslom.

Zarija Franović dao ostavku>>>

Svih prethodnih godina, koje su obilježili: sumnjive isplate novca, neregularna zapošljavanja i neprimjereni međuljudski odnosi u kompaniji gdje je psovanje saradnika bilo normalna pojava u glavnom kabinetu, uz neregularno zapošljenog savjetnika Sašu Radulovića, Bešović je bila Franovićev glavni igrač.

Od Zorice Bešović nije bilo moguće dobiti komentar dešavanja u ŽICG i razloga njene smjene, jer nije odgovarala na pozive i SMS “Vijesti”

Ni Tamaru ni Miloša većina zaposlenih u Željezničkoj infratsrukturi još nije upoznala.

U međuvremenu, Franović stariji i Bešovićeva su raspolagali finansijama kompanije, čija se imovina procjenjuje na nekoliko stotina miliona eura.

Bešovićevoj nije smetalo što Franović sebi isplaćuje bonuse, a kompanija knjiži milionske gubitke, pa je doskorašnji predsjednik Odbora direktora ŽICG, kako piše u pismu direktora u kojem se tražila njegova ostavka, uz saglasnost finansijskog direktora, sebe ove godine debelo nagradio.

"Za prvih sedam mjeseci ove godine, pored zarade častili ste sebe 8.000 eura i još 5.500 eura bonusa... Obmanuli ste javnost kada ste demantovali informaciju da se od 7. juna do 7. jula na svom računu iz ove kompanije dobili 13.467 eura", piše u pismu koje su Franoviću početkom prošle sedmice uputili najbliži saradnici.

Od Zorice Bešović nije bilo moguće dobiti komentar dešavanja u ŽICG i razloga njene smjene, jer nije odgovarala na pozive i SMS “Vijesti”.

Bonus video: