Konjević traži izvještaje od šefova policije

Ministar unutrašnjih poslova počeo da se zanima za organizaciju i rad Uprave policije
13 komentar(a)
Ažurirano: 17.12.2012. 16:02h

Novi ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević već je počeo da se ozbiljno zanima za organizaciju Uprave policije, pa je još prvih dana mandata tražio da mu se dostave iscrpni podaci o svim sektorima i odjeljenjima UP.

Konjević je, kako saznaju “Vijesti”, poslao depešu svim rukovodiocima i starješinama u policiji tražeći od njih da mu dostave podatke o rezultatima, ali i pojasne način rada i organizacije.

“Na taj način Konjević želi da se upozna sa šemom policije, organizacijom, ali i kako funkcioniše policijska organizacija. Osim toga, od svih šefova tražio je da mu se dostave i podaci koliko službenika ima i čija su koja zaduženja”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz Uprave policije.

Tokom ove sedmice mnogi u policiji su već raportirali Konjeviću, koji je dobio izvještaje koje je tražio, a kompletne podatke na stolu će imati narednih dana.

Novi ministar MUP-a zanima se danima i koje su aktuelne istrage u policiji, ali i kako funkcioniše rad na relaciji policija - tužilaštvo.

Novi ministar MUP-a zanima se danima i koje su aktuelne istrage u policiji, ali i kako funkcioniše rad na relaciji policija - tužilaštvo

U Upravi policije ima preko 5.000 službenika, a organizaciona šema je podijeljena u pet sektora - kriminalističke policije, policije opšte nadležnosti, granične policije, za ljudske resurse, pravna pitanja, telekomunikacije i informacione sisteme i za obezbjeđenje ličnosti i objekata. U sklopu UP je sjedište Interpola, ali i nekoliko odsjeka među kojima je najvažniji za borbu protiv organizovanog kriminala, gdje su i odjeljenja za zaštitu svjedoka, borbu protiv trgovine ljudima, terorizma...

U UP su i elitne jedinice SAJ, Posebna jedinica, ali i rad Forenzičkog centra u Danilovgradu.

Za direktno obavljanje policijskih poslova u šemi UP postoji osam područnih jedinica - Podgorica, Nikšić, Bar, Budva, Herceg Novi, Bijelo Polje, Pljevlja i Berane kao i 13 ispostava.

Interesuju ga neriješena ubistva

Konjević je, takođe, tražio da mu policija dostavi i podatke o nerasvijetljenim ubistvima u Crnoj Gori, kao i šta je to Specijalni tim UP uradio od kako je na čelu policije Božidar Vuksanović.

“Tražio je podatke o tome koji su novi dokazi uvršteni u neriješene predmete, kao i šta policija namjerava da uradi u narednom periodu kako bi se neki slučaj iz ranijeg perioda procesuirao”, tvrde u UP.

U proteklih dvadeset godina u Crnoj Gori ima preko 35 neriješenih ubistava, a samo tokom 2011. godine su se u Budvi dogodile tri likvidacije koje nijesu rasvijetljene.

Galerija

Bonus video: