Let iz Beograda za Podgoricu kasnio 24 sata, putnici ljuti na Montenegro erlajnz

Neki od putnika kazali su “Vijestima” da na aerodromu u Beogradu niko iz crnogorske avio kompanije nije obratio pažnju na njih
104 pregleda 34 komentar(a)
Aeordrom Nikola Tesla, Nikola Tesla, aerodrom, Beograd, Foto: Beg.aero
Aeordrom Nikola Tesla, Nikola Tesla, aerodrom, Beograd, Foto: Beg.aero
Ažurirano: 17.12.2012. 08:23h

Putnici Montenegro erlajnza čekali su 24 sata u Beogradu i sinoć, umjesto u subotu, stigli u Podgoricu.

Neki od putnika kazali su “Vijestima” da na aerodromu u Beogradu niko iz crnogorske avio kompanije nije obratio pažnju na njih.

Putnica Jadranka Vojvodić, zamjenica direktora Agencije za elektronske medije, kazala je da je polazak iz Beograda bio predviđen za subotu u 19,50 časova, a da im je tek u 23 časa saopšteno da je let otkazan.

Prije toga, kazala je putnica, dobijali su saopštenja da se mora čekati zbog magle.

Vojvodić je ispričala da su putnici, nakon što im je let otkazan, prevezeni do centra Beograda, a da im nije ponuđen ni smještaj, niti išta drugo.

"U nedjelju ujutro smo opet došli na aerodrom, rečeno je da će biti leta, čekirali smo se i čekali do 16 časova, bez ikakve informacije da je let otkazan. Tek tada su nam rekli da je let otkazan. Uzeli smo prtljag, izašli sa aerodroma i onda nam je rečeno, 'možda će biti leta, a možda neće zbog magle u Podgorici'.

Vojvodić je ispričala da niko od osoblja Montenegro erlajnza nije dao precizna obavještenja o letu, kako ne bi čekali na aerodromu

Vojvodić je ispričala da niko od osoblja Montenegro erlajnza nije dao precizna obavještenja o letu, kako ne bi čekali na aerodromu.

Ona je kazala da im je prekipjelo kada su sinoć, umjesto da prvo prevezu putnike koji su čekali dan i noć, redovnim letom odletjeli drugi putnici, a oni ostavljeni da čekaju.

“U isto vrijeme otvoreno je čekiranje za dva leta, za naš i redovni. Ušli smo ispred gejtova, vidjeli da se otvara redovni let, a za naš nemaju informaciju. Zaista smo frustrirani odnosom Montenegro erlajnza prema svojim putnicima”, kazala je Vojvodić.

Portparol Montenegro erlajnza Nenad Marković sinoć je kazao da avion na relaciji Podgorica - Beograd nije saobraćao zbog guste magle.

"Na osnovu određenih najava, čekali smo do krajnjih granica, kako bismo obavili saobraćaj. O svemu navedenom, putnici su obavještavani na aerodromu, s obzirom da su se tamo vec nalazili, a situacija se mijenjala iz sata u sat”

"Na osnovu određenih najava, čekali smo do krajnjih granica, kako bismo obavili saobraćaj. O svemu navedenom, putnici su obavještavani na aerodromu, s obzirom da su se tamo vec nalazili, a situacija se mijenjala iz sata u sat”, kazao je on.

Marković tvrdi da ni njihova, ali ni jedna druga kompanija nije saobraćala sa podgoričkog aerodroma i da su putnici koji su doputovali iz udaljenih mjesta na aerodrom imali mogućnost smještaja, ukoliko su bili čekirani.

Marković je rekao da su službe Montenegro erlajnza nudile posluženje na aerodromima, kako na podgoričkom, tako i na beogradskom.

“Putnicima koji su bili na letovima na kojima se desilo kašnjenje, karta će biti validna do trenutka dok sami ne odluče da je iskoriste, ili će biti refundirana ukoliko putnik odustaje od putovanja”, kazao je Marković.

On je istakao da su putnici bili informisani o otkazivanju, kao i da treba realno sagledati situaciju “i znati da niko nije mogao da predvidi meteo uslove koji su se mijenjali i vidljivost koja je varirala”.

“Pošto se čekalo poboljšanje vremenskih uslova, putnici su u određenim vremenskim intervalima bili obavještavani direktno na aerodromu”, tvrdi Marković.

Bonus video: