Vuksanović bez komentara na izjavu Konjevića

Konjević je rekao da će direktor policije biti izabran početkom naredne godine na javnom konkursu, jer je Vuksanoviću istekao mandat odlaskom stare Vlade
62 pregleda 3 komentar(a)
Božidar Vuksanović, Foto: Savo Prelević
Božidar Vuksanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.12.2012. 15:26h

Aktuelni direktor Uprave policje Božidar Vuksanović nije želio da komentariše izjavu ministra unutrašnjih poslava Raška Konjevića da će novi direktor biti biran na konkursu.

"Rano je za to", rekao je Vuksanović napuštajući panel o problemima u primjeni važećeg Zakonika o krivičnom postku.

Konjević je gostujući u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti rekao da će direktor policije biti izabran početkom naredne godine na javnom konkursu, jer je aktuelnom čelniku te institucije Božidaru Vuksanoviću istekao mandat odlaskom stare Vlade.

Prestankom mandata stare Vlade, izuzev za starješine Poreske uprave, Uprave za nekretnine i Uprave carina, koji su izabrani na javnom konkursu kako to predviđa Zakon o državnoj nupravi, svim ostalim starješinama organa uprave je istekao mandat.

"Za očekivati je da ćemo po primjeni Zakona o državnim službenicima i namještenicima, 1. januara ući u tu proceduru ne samo Ministarstvo unutrašnjih poslova, već i ostali resori Vlade", rekao je Konjević.

Bonus video: